Η εταιρεία Courier Cargus μίσθωσε 2.800 τ.μ σε πάρκο της Κωνστάντζας
Η εταιρεία Courier Cargus μίσθωσε 2.800 τ.μ σε πάρκο της Κωνστάντζας

Η εταιρεία Courier Cargus μίσθωσε 2.800 τ.μ σε πάρκο της Κωνστάντζας

To Constanta Business Park είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιχειρηματικά πάρκα στη ΝΑ Ευρώπη.
Ειρήνη Θεοφανίδου
13.09.2022

Η Cargus, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ταχυμεταφορών στη Ρουμανία, είναι ο νέος μισθωτής της Global Vision και της Globalworth στο Constanța Business Park, ένα από τα μεγαλύτερα επιχειρηματικά πάρκα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Εχει μισθώσει αποθήκες Α κατηγορίας συνολικής επιφάνειας 2.800 τετραγωνικών μέτρων, που περιλαμβάνουν και χώρους γραφείων συνολικά 250 τετραγωνικών μέτρων. 

«Η συνεχής ανάπτυξη της αγοράς του ηλεκτρονικού εμπορίου και η ανάγκη των εμπόρων για ποιοτικές, αποτελεσματικές και γρήγορες υπηρεσίες ταχυμεταφορών ήταν οι λόγοι για την απόφασή μας να επενδύσουμε στις νέες εγκαταστάσεις στην Κωνστάντζα σε μια μεγαλύτερη και πιο σύγχρονη αποθήκη», δήλωσε ο Olivier Van Houtte, Διευθύνων Σύμβουλος της Cargus.

Παράλληλα ο Sorin Preda, Διευθύνων Σύμβουλος & Ιδρυτής της Global Vision, δήλωσε: «Το έργο μικτής χρήσης που αναπτύσσουμε στην Κωνστάντζα αντιπροσωπεύει μια μεγάλη επένδυση - με εκτιμώμενη έκταση ανάπτυξης περίπου 500.000 τετραγωνικών μέτρων - όπου ήδη φιλοξενούμε ποικιλία τομέων δραστηριότητας - από courier και logistics μέχρι παραγωγή και ελαφριά βιομηχανία. Η ζήτηση για αυτούς τους χώρους αυξάνεται ολοένα και περισσότερο».

Η Cargus θα επεξεργαστεί μεγαλύτερο όγκο δεμάτων στη νέα αποθήκη. Επιπλέον, η ικανότητα επεξεργασίας του νέου χώρου θα φτάσει τα 15.000 δέματα την ημέρα, διπλάσια από αυτή της τρέχουσας αποθήκης. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η αποθήκη θα εξυπηρετεί τόσο τις υπηρεσίες ταχυμεταφορών από πόρτα σε πόρτα όσο και αυτές προς τα σημεία SHIP & GO, ένα δίκτυο με περισσότερες από 700 τοποθεσίες. Στο Constanța Business Park, η Cargus θα εφαρμόσει μια νέα γραμμή διαλογής δεμάτων και θα επωφεληθεί από τον σύγχρονο αυτόματο εξοπλισμό ζύγισης. 

Η δραστηριότητα στη νέα αποθήκη θα ξεκινήσει στα τέλη του τρέχοντος έτους.