Η Google ανοίγει νέα γραφεία στο κέντρο του Βουκουρεστίου
Η Google ανοίγει νέα γραφεία στο κέντρο του Βουκουρεστίου

Η Google ανοίγει νέα γραφεία στο κέντρο του Βουκουρεστίου

Η τοπική ομάδα έχει αυξηθεί σε περισσότερα από 350 άτομα μετά την ενσωμάτωση του κατασκευαστή έξυπνων ρολογιών και βραχιολίων Fitbit τον Φεβρουάριο του 2021.
Ειρήνη Θεοφανίδου
31.10.2022

Μετά από 12 χρόνια στην τοπική αγορά, ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός Google άνοιξε νέα γραφεία στο Βουκουρέστι, όπου οι εργαζόμενοι εξειδικεύονται στην «υποστήριξη του ψηφιακού μετασχηματισμού των τοπικών επιχειρήσεων και προηγμένων λύσεων για τους πελάτες του Cloud».

Τα νέα γραφεία της εταιρείας βρίσκονται στο κτίριο Unirii View στο κέντρο του Βουκουρεστίου, όχι μακριά από την Παλιά Πόλη της πρωτεύουσας της Ρουμανίας.

Η εταιρεία τεχνολογίας είπε σε σχετική ανακοίνωση ότι το σχέδιό της ήταν εμπνευσμένο από παραδοσιακά ρουμανικά σύμβολα, με δωμάτια που ονομάστηκαν από εξέχουσες προσωπικότητες της Ρουμανίας, όπως η Nadia Comăneci και ο Constantin Brâncuși. Άλλες μικρές σχεδιαστικές λεπτομέρειες αναφέρονται επίσης σε θρυλικά ονόματα από την ιστορία της Ρουμανίας: τις παραδοσιακές φορεσιές που φορούσε η βασίλισσα Μαρία ή οι εφευρέσεις του πρωτοπόρου της αεροναυπηγικής, Aurel Vlaicu κ.ά.

Google office Nadia Comaneci.jpg

"Ενώ ο σχεδιασμός των νέων γραφείων αποτελεί φόρο τιμής για το παρελθόν της Ρουμανίας, ο νέος χώρος έχει σχεδιαστεί για το μέλλον: το μέλλον της Google Romania ως κόμβου για την τεχνολογική ανάπτυξη που θα είναι η βάση πολλών από τα πιο προηγμένα προϊόντα της Google", δήλωσε η εταιρεία.

Η τοπική ομάδα έχει αυξηθεί σε περισσότερα από 350 άτομα μετά την ενσωμάτωση του κατασκευαστή έξυπνων ρολογιών και βραχιολίων Fitbit τον Φεβρουάριο του 2021. Έτσι, ο τεχνολογικός όμιλος έχει πλέον έναν περιφερειακό τεχνολογικό κόμβο στο Βουκουρέστι, ο οποίος υποστηρίζει ολόκληρο τον κύκλο ανάπτυξης προϊόντων. Ο τοπικός κόμβος Fitbit, που βρίσκεται κοντά στην πλατεία Victoriei, είναι το μεγαλύτερο κέντρο ανάπτυξης της Google για wearables στην περιοχή EMEA.