Η Microsoft βγαίνει μπροστά με το Dynamics
Η Microsoft βγαίνει μπροστά με το Dynamics

Η Microsoft βγαίνει μπροστά με το Dynamics

Η Dynamics συνεισέφερε 5,44 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα το οικονομικό έτος 2023, σημειώνοντας αύξηση 16%.
RE+D magazine
04.08.2023

Η Microsoft εξακολουθεί να μην αποκαλύπτει το μέγεθος της δραστηριότητάς της στο Azure, παρέχοντας μόνο τον ρυθμό ανάπτυξης για την επιχείρηση cloud και αφήνοντας τους επενδυτές να μαντεύουν πώς συγκρίνονται τα έσοδά της με τις Amazon και Google.

Αλλά στην πολύ μικρότερη επιχείρησή της, το Dynamics, που περιλαμβάνει λογισμικό για πωλητές, εμπόρους και αντιπροσώπους εξυπηρέτησης πελατών, η Microsoft επέλεξε ξαφνικά μεγαλύτερη διαφάνεια.

Στην ετήσια έκθεσή της προς τους επενδυτές την περασμένη εβδομάδα, η Microsoft αποκάλυψε τα έσοδα της Dynamics σε έναν πίνακα μαζί με άλλα προϊόντα για πρώτη φορά.

Η Dynamics συνεισέφερε 5,44 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα το οικονομικό έτος 2023, το οποίο έληξε στις 30 Ιουνίου, σημειώνοντας αύξηση 16% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την κατάθεση, ή διπλάσιο ποσοστό ανάπτυξης της Microsoft συνολικά. Το Dynamics επεκτάθηκε πιο γρήγορα από οποιοδήποτε σημαντικό προϊόν ή υπηρεσία που προσφέρει εκτός από τα Προϊόντα Διακομιστή και τις Υπηρεσίες Cloud, μια ομαδοποίηση που περιέχει το Azure. Αντιπροσωπεύει πλέον το 2,5% των συνολικών εσόδων της Microsoft, από 2,2% πριν από δύο χρόνια, ανέφερε η έκθεση αποτελεσμάτων.

Ο κύριος ανταγωνιστής της Microsoft όσον αφορά το Dynamics είναι η Salesforce, της οποίας η επιχείρηση είναι σημαντικά μεγαλύτερη. 

Ο ερευνητής του κλάδου της τεχνολογίας IDC εκτιμά ότι η Salesforce ήλεγχε περίπου το 23,8% της αγοράς για εφαρμογές διαχείρισης πελατειακών σχέσεων το 2021, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο πάροχο, ενώ η Microsoft είχε το 5,3%. Και οι δύο εταιρείες είχαν αποκτήσει μερίδιο από το 2019, ενώ η Oracle και η SAP έχασαν μερίδιο.

Με κίνητρο, εν μέρει, τις δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης της Microsoft, ορισμένες εταιρείες μεταβαίνουν στη Dynamics από τη Salesforce, σύμφωνα με στελέχη της αγοράς.