Η ζήτηση για πολυτελή κρουαζιέρα φέρνει προσλήψεις στον κλάδο
Η ζήτηση για πολυτελή κρουαζιέρα φέρνει προσλήψεις στον κλάδο

Η ζήτηση για πολυτελή κρουαζιέρα φέρνει προσλήψεις στον κλάδο

Ο αριθμός των ατόμων που επέλεξαν να κάνουν κρουαζιέρα σημείωσε ρεκόρ το 2023.
RE+D magazine
08.05.2024

Η εταιρεία κρουαζιέρας Royal Caribbean Group βρίσκεται σε συζητήσεις με νέες και αλλά υφιστάμενες αγορές σε όλο τον κόσμο για να προσλάβει χιλιάδες εργαζομένους και να στελεχώσει τα πλοία της με σκοπό να καταφέρει να συμβαδίσει με τη ζήτηση για κρουαζιέρες που χτυπάει "ρεκόρ".

Ο αριθμός των ατόμων που κάνουν κρουαζιέρες σημείωσε ρεκόρ το 2023 και με την αύξηση της ζήτησης για μεγαλύτερα πλοία, οι ανάγκες σε εργατικό δυναμικό αυξάνονται ραγδαία. Πηγές από τον τουριστικό κλάδο δήλωσαν ότι η Royal Caribbean θέλει να κάνει προσλήψεις σε όλο τον κόσμο, κάτι που και η ίδια η εταιρεία επιβεβαίωσε λέγοντας ότι θα προσλάβει περίπου 10.000 εργαζόμενους εφέτος.

Το εργατικό δυναμικό της Royal Caribbean που εργαζόταν στη θάλασσα στα τέλη του 2023 ανήλθε συνολικά σε περίπου 88.700, δηλαδή ήταν κατά 6% χαμηλότερο από το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τα ετήσια αποτελέσματα της εταιρείας. Οι εργαζόμενοι στη στεριά, συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών προορισμών, αποτελούνταν από περίπου 9.500 άτομα πλήρους απασχόλησης, καταγράφοντας αύξηση 17%.

Οι κρατήσεις σημείωσαν ρεκόρ το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς, ενισχύοντας τα τριμηνιαία έσοδα στα $3,73 δισ. αυξημένα κατά 29%, ενώ και η τιμή της μετοχής στο χρηματιστηριακό ταμπλό διπλασιάστηκε το 2023 σε επίπεδα ρεκόρ.

«Η στρατηγική προσλήψεων ακολουθεί την γενική επιχειρηματική στρατηγική της εταιρείας με μέτρια αύξηση της ικανότητας», είπε ο εκπρόσωπος της Royal Caribbean. Η εταιρεία σχεδιάζει να προσλάβει περισσότερους από 10.000 εργαζομένους το 2024 καθώς φέρνει τρία νέα πλοία, στο δυναμικό της.

Ο Andrew Spencer, πρόεδρος του Caribbean Maritime University στην Τζαμάικα, είπε ότι η Royal Caribbean και η ανταγωνιστική Carnival ζήτησαν από το πανεπιστήμιο να ενισχύσει βραχυπρόθεσμα μαθήματα δεξιοτήτων και πιστοποιήσεων για να εκπαιδευτούν περισσότεροι εργαζόμενοι για μια ναυτική σταδιοδρομία. Η Royal δεν επικεντρώνεται μόνο στην Καραϊβική. Η εταιρεία προσέγγισε επίσης το Συμβούλιο Τουρισμού της Γκάμπια τον Απρίλιο με ενδιαφέρον να προσλάβει περισσότερους εργαζομένους, είπε ένας εκπρόσωπος. Η εταιρεία απασχολεί σήμερα περίπου 700 εργαζόμενους από το έθνος της Δυτικής Αφρικής. «Αυτό είναι κάτι που έχουμε συζητήσει και θα συνεχίσουμε για να δούμε πώς μπορούμε να διευκολύνουμε καλύτερα αυτό (αίτημα)», είπε ο εκπρόσωπος.