Και ξενοδοχεία στο στρατηγικό πλάνο της Trastor
Και ξενοδοχεία στο στρατηγικό πλάνο της Trastor

Και ξενοδοχεία στο στρατηγικό πλάνο της Trastor

Η ΑΕΕΑΠ βάζει στο "στοχαστρο" την αγορά ακινήτων της Κύπρου.
RE+D magazine
20.05.2024

Στον ξενοδοχειακό κλάδο στην Κύπρο θα δώσει έμφαση το επόμενο διάστημα η Trastor ΑΕΕΑΠ παράλληλα με την ενίσχυση των θέσεών της σε γραφειακά ακίνητα και αποθήκες.

Οπως δήλωσαν τα στελέχη της εταιρείας στο πλαίσιο της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης η ΑΕΕΑΠ εξετάζει επενδύσεις ύψους €100 εκατ. για την απόκτηση νέων περιουσιακών στοιχείων την εφετινή χρονιά. 

Η εταιρεία η οποία έχει στο χαρτοφυλάκιό της Prime γραφεία και αποθήκες ανέφερε ότι στα επόμενα βήματά της θα εξετάσει συμφωνίες και στον τομέα των ξενοδοχειακών ακινήτων και συγκεκριμένα στην αγορά της Κύπρου. Οπως είπε η διοίκηση η αγορά των δυο πρώτων κατηγοριών "έχει ωριμάσει και οι αποδόσεις βαίνουν μειούμενες" στην Ελλάδα. 

Εργα σε εξέλιξη

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ανάπτυξη ενός πενταόροφου κτιρίου γραφείων με τρία υπόγεια στον Παράδεισο Αμαρουσίου, επί των οδών Αμαρουσίου – Χαλανδρίου και Χειμάρας, συνολικής επιφάνειας 9.500 τ.μ. Το κτίριο που εκτιμάται ότι θα πιστοποιηθεί με LEED στην βαθμολογία "Gold" θα παραδοθεί μέσα στο επόμενο έτος. Η εν λόγω επένδυση αλλά και η ανακαίνιση δύο υφιστάμενων γραφειακών χώρων (σε Μαρούσι και Βασ. Σοφίας) θα δοθούν περίπου €35 εκατ.  Παράλληλα, η ΑΕΕΑΠ εξετάζεται και την ανακαίνιση του κτιρίου ιδιοκτησίας της στο Κολωνάκι, (Ηρακλείτου και Τσακάλωφ) συνολικής επιφάνειας 2.000 τ.μ.

Στον κλάδο των Logistics αναμένεται να παραδώσει έως το τέλος του α’ εξαμήνου του τρέχοντος έτους μια νέα αποθήκη συνολικής επιφάνειας 8.500 τ.μ. στον Ασπρόπυργο, η οποία έχει ήδη ως μισθωτή εταιρεία 3PL.