Κάτω του 5% τα δικαιώματα ψήφου της Principal στην ΕΤΕ
Κάτω του 5% τα δικαιώματα ψήφου της Principal στην ΕΤΕ

Κάτω του 5% τα δικαιώματα ψήφου της Principal στην ΕΤΕ

Share Copy Link
RE+D magazine
27.01.2026

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. ανακοίνωσε, σύμφωνα με το άρθρο 14 του Ν. 3556/2007, μεταβολή στα δικαιώματα ψήφου που κατέχει έμμεσα η Principal Financial Group.

Ειδικότερα, σε συνέχεια σχετικής γνωστοποίησης σημαντικών αλλαγών στα δικαιώματα ψήφου από την Principal Global Investors, LLC, καθώς και της γνωστοποίησης που έλαβε η Τράπεζα στις 23 Ιανουαρίου 2026 από την Principal Financial Group, υπό την ιδιότητά της ως τελική μητρική εταιρεία της Principal Global Investors, η ΕΤΕ γνωστοποιεί ότι το συνολικό ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου που αντιστοιχούν σε κοινές, ονομαστικές, μετά ψήφου, άυλες μετοχές της Τράπεζας κατήλθε κάτω από το όριο του 5%.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η μεταβολή επήλθε στις 21 Ιανουαρίου 2026, ημερομηνία κατά την οποία το συνολικό ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου που κατέχει έμμεσα η Principal Financial Group, μέσω της Principal Global Investors, υποχώρησε κάτω από το ελάχιστο όριο του 5% επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Εθνικής Τράπεζας.

Τα δικαιώματα ψήφου αναλύονται ως εξής: 

principal-ete.jpg