Κέρδη €29 δισ. για την UBS το β' τρίμηνο 2023
Κέρδη €29 δισ. για την UBS το β' τρίμηνο 2023

Κέρδη €29 δισ. για την UBS το β' τρίμηνο 2023

Πως προχωρά η συμφωνία με την Credit Suisse.
RE+D magazine
31.08.2023

Ο Όμιλος UBS ανακοίνωσε ότι θα απορροφήσει πλήρως την εγχώρια τραπεζική της Credit Suisse, προσθέτοντας ότι αυξάνει τις φιλοδοξίες του για εξοικονόμηση κόστους σε περισσότερα από $10 δισ. σε ολόκληρο τον όμιλο.

Η πολυαναμενόμενη ανακοίνωση για την Credit Suisse έγινε παράλληλα με την ανακοίνωση των πρώτων κερδών της UBS από τότε που ανέλαβε τον πληγωμένο αντίπαλό της. Η απόφαση έρχεται παρά τις πιθανές αντιδράσεις στην Ελβετία, όπου θα μπορούσε να οδηγήσει σε απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Η UBS σημείωσε καθαρά κέρδη $29 δισ. για το δεύτερο τρίμηνο. Τα αποτελέσματα της UBS σε όλο τον όμιλο περιλαμβάνουν μόνο έναν μήνα κερδών της Credit Suisse καθώς η συμφωνία έκλεισε μόλις τον Ιούνιο. «Οι δύο ελβετικές οντότητες θα λειτουργούν χωριστά μέχρι την προγραμματισμένη νομική τους ολοκλήρωση για το 2024 με τη σταδιακή μετάβαση των πελατών στα συστήματα της UBS που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2025», είπε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Sergio Ermotti.

Παράλληλα τόνισε: «Κερδίζουμε πίσω την εμπιστοσύνη των πελατών, μειώνουμε το κόστος και λαμβάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες για τη δημιουργία οι κλίμακας που θα μας επιτρέψουν να εστιάσουμε καλύτερα τους πόρους μας και να στοχεύσουμε τις επενδύσεις για μελλοντική ανάπτυξη».