Κοινοπραξία Blackstone και Digital Realty για ανάπτυξη Data Center
Κοινοπραξία Blackstone και Digital Realty για ανάπτυξη Data Center

Κοινοπραξία Blackstone και Digital Realty για ανάπτυξη Data Center

RE+D magazine
12.12.2023

Κοινοπραξία ύψους $7 δισ. για την ανάπτυξη κέντρων δεδομένων στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική ιδρύουν η Digital Realty (η οποία διαθέτει σημαντική παρουσία και στην χώρα μας) και η Blackstone.

Τα συνδεδεμένα με την Blackstone funds με επικεφαλής την Infrastructure, Real Estate and Tactical Opportunities και Digital Realty θα αναπτύξουν τέσσερα Campus Data Center υπερκλίμακας σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική.

Οι αναπτύξεις αναμένεται να υποστηρίξουν περίπου 500 μεγαβάτ (MW) συνολικού φορτίου πληροφορικής κατά την πλήρη κατασκευή όλων των campus.

Η Blackstone θα αποκτήσει μερίδιο 80% στην κοινοπραξία για περίπου $700 εκατ με εισφορά αρχικού κεφαλαίου, ενώ η Digital Realty θα διατηρήσει ποσοστό 20%.

Μετά το κλείσιμο, τα μέρη της κοινής επιχείρησης θα χρηματοδοτήσουν αναλογικά το μερίδιό τους στο υπόλοιπο κόστος ανάπτυξης. Η Digital Realty θα διαχειρίζεται την ανάπτυξη και την καθημερινή λειτουργία της κοινοπραξίας, για την οποία θα λαμβάνει τα συνήθη τέλη.

Στην Ελλάδα η  Digital Realty διαθέτει ήδη στην Αθήνα τρία λειτουργικά data center και ένα υπό ανάπτυξη, ενώ έχει ανακοινώσει νέο data center στο Ηράκλειο της Κρήτης που αναμένεται να υποστηρίξει την ανάπτυξη έως και 6,5 MW εγκατεστημένου φορτίου ΙΤ στο νησί.