Ξεκινούν τρεις διαγωνισμοί της ΕΤΑΔ
Ξεκινούν τρεις διαγωνισμοί της ΕΤΑΔ

Ξεκινούν τρεις διαγωνισμοί της ΕΤΑΔ

RE+D magazine
24.03.2022

Προκηρύχθηκαν οι διαγωνισμοί της ΕΤΑΔ για το ακίνητο στη Λίμνη Καϊάφα καθώς επίσης και για τα Ξενία Καλεντζίου και Κοζάνης.

Πιο συγκεκριμένα, το ακίνητο στα Λουτρά Καϊάφα βρίσκεται στο Δήμο Ζαχάρως της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, σε μια περιοχή με απαράμιλλη φυσική ομορφιά και σε απόσταση 270 χλμ. από την Αθήνα.

Ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Ολυμπίας βρίσκεται σε απόσταση 25 χλμ. περίπου και το Διεθνές Αεροδρόμιο της Καλαμάτας 85 χλμ. Επιπλέον, το λιμάνι του Κατάκολου, το οποίο κατέχει σημαντική θέση στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στην Ελλάδα απέχει 44 χλμ. από το ακίνητο.

Το ακίνητο καταλαμβάνει έκταση 5.210.342 τ.μ. και περιλαμβάνει:

α) τη Λίμνη Καϊάφα,
β) τις ιαματικές πηγές: των Ανιγρίδων Νυμφών και του Γερανίου ή Ατλαντίδων Νυμφών,
γ) εγκαταστάσεις ιαματικής θεραπείας,
δ) το νησάκι της Αγίας Αικατερίνης στο οποίο υπάρχουν ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις συνολικής δυναμικότητας 140 δωματίων, αποθήκες και εγκαταστάσεις που εξυπηρετούν ναυταθλητικές δραστηριότητες,
ε) χερσαία έκταση περιμετρικά της λίμνης και εκατέρωθεν της σιδηροδρομικής γραμμής, μεταξύ της οδικής αρτηρίας Ε55 και του κόλπου Κυπαρισσίας που περιλαμβάνει και την παράκτια ζώνη δάσους και αμμοθινών.

Η Πρόσκληση έχει στόχο την ενημέρωση του επενδυτικού κοινού και την προσέλκυση προτάσεων αξιοποίησης του ακινήτου, τμηματικά ή εξ΄ολοκλήρου, ώστε να αποτελέσει ένα νέο, διεθνούς ακτινοβολίας, «πράσινο» πόλο ανάπτυξης για όλη την περιοχή, με έμφαση στα μοναδικά του χαρακτηριστικά και λαμβάνοντας υπόψη τους κανόνες προστασίας του μοναδικού οικοσυστήματος.

Οι προτάσεις των ενδιαφερομένων θα πρέπει να κατατεθούν σε κλειστό φάκελο στα κεντρικά Γραφεία της Εταιρείας (Πρωτόκολλο, 2ος όροφος) έως και την Πέμπτη 14 Απριλίου 2022 και μεταξύ 09.00-16.00.

Πωλούνται δυο Ξενία

Το εμβληματικό ακίνητο Ξενία Καλεντζίου βρίσκεται στο Δήμο Ερυμάνθου Αχαΐας, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Tο οικόπεδο έχει έκταση 8.666,00 τ.μ. και περιλαμβάνει κτίριο 1.446,20 τ.μ. όπου λειτουργούσε ξενώνας δυναμικότητας 22 δωματίων. Σκοπός του διαγωνισμού είναι η τουριστική αξιοποίηση του εν λόγω ακινήτου σε μια περιοχή υψηλού κάλλους με τουριστικό ενδιαφέρον.

Η διάρκεια της μίσθωσης είναι 30 έτη με δικαίωμα παράτασης για επιπλέον 10 έτη και η τιμή εκκίνησης του διαγωνισμού τα 18.000€/έτος.

Το Ξενία Κοζάνης βρίσκεται στο Λόφο Μεταμορφώσεως Σωτήρος σε ένα από τα ωραιότερα σημεία της Κοζάνης. Η τοποθεσία είναι κατάφυτη και παρέχει απρόσκοπτη πανοραμική θέα στη πόλη. Το κτίριο, το οποίο έχει κηρυχθεί ως «Μνημείο Νεώτερης & Σύγχρονης Πολιτιστικής κληρονομιάς», κατασκευάστηκε το 1965 από τον ΕΟΤ στο πλαίσιο του γενικότερου προγράμματος για την κατασκευή «Ξενία» και λειτούργησε επί σειρά ετών ως πρότυπη ξενοδοχειακή εγκατάσταση δυναμικότητας 66 κλινών.

Το κτίριο είναι συνολικής επιφανείας 2.506,35τ.μ. και τοποθετείται επί οικοπέδου εκτάσεως 5.046,47 τ.μ. Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ανάπτυξη τουριστικής μονάδας (ξενοδοχείο, ξενώνας κλπ.). Η διάρκεια μίσθωσης είναι 35 έτη με δυνατότητα παράτασης 15 ετών
και η τιμή εκκίνησης του διαγωνισμού τα €40.000/έτος.  Η προθεσμία για την υποβολή του φακέλου δικαιολογητικών είναι η Πέμπτη 12 Μαίου 2022.