Πουλήθηκε ξύλινο κτίριο γραφείων στο Ελσίνκι
Πουλήθηκε ξύλινο κτίριο γραφείων στο Ελσίνκι

Πουλήθηκε ξύλινο κτίριο γραφείων στο Ελσίνκι

Το έργο αναμένεται να παραδοθεί έως τον Ιούνιο του 2024
RE+D magazine
23.06.2022

Η Union Investment αγόρασε ένα υπό ανάπτυξη κτίριο γραφείων με ξύλινο σκελετό στο Ελσίνκι από τη φινλανδική κατασκευαστική εταιρεία SRV για €58 εκατ. μέσω συμφωνίας προθεσμιακής χρηματοδότησης.

Η εξαγορά πραγματοποιείται για λογαριασμό του θεσμικού ταμείου ακινήτων UniInstitutional European Real Estate. Η Union Investment δήλωσε ότι είναι ένα από τα πρώτα έργα στη Φινλανδία που ευθυγραμμίζεται με την πράσινη πολιτική της ΕΕ.

Το κτίριο γραφείων βρίσκεται στη συνοικία Wood City της υποαγοράς Jätkäsaari του Ελσίνκι, η οποία βρίσκεται υπό ανάπτυξη ως τοποθεσία για κατοικίες και γραφεία από το 2009.

Η περιοχή πρόκειται να ολοκληρωθεί έως το 2030 και θα περιλαμβάνει τον νέο τερματικό σταθμό κρουαζιερόπλοιων της πόλης. 

Η αγορά γραφείων Ruoholahti του Ελσίνκι είναι επίσης μόλις 500μ. μακριά και προσφέρει σύνδεση με το μετρό καθώς και με το κέντρο της πόλης. Το επταώροφο κτίριο γραφείων με ενοικιαζόμενους χώρους 6.036 τ.μ. και 30 θέσεις στάθμευσης έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί έως τον Ιούνιο του 2024. 

Αναμένεται να λάβει πιστοποίηση LEED Platinum. Το κτίριο έχει ήδη εκμισθωθεί πλήρως με δεκαετή μίσθωση στην εταιρεία IT WithSecure, η οποία σκοπεύει να κάνει το ακίνητο τη νέα έδρα της.