Μεγάλη ανάπτυξη logistics δίπλα στο αεροδρόμιο Heathrow
Μεγάλη ανάπτυξη logistics δίπλα στο αεροδρόμιο Heathrow

Μεγάλη ανάπτυξη logistics δίπλα στο αεροδρόμιο Heathrow

Σε μια περιοχή 15 στρεμμάτων το έργο ανήκει στην Oxford Properties και την Logistics Capital Partners.
Ειρήνη Θεοφανίδου
26.03.2024

Ο Όμιλος Oxford Properties και η Logistics Capital Partners έχουν εξασφαλίσει άδεια για την ανάπτυξη περίπου 340.000 τετραγωνικών ποδιών χώρων logistics σε μια περιοχή 15 στρεμμάτων δίπλα στο αεροδρόμιο Heathrow.

Σύμφωνα με τα σχέδια το έργο αφορά στην ανάπτυξη δυο εγκαταστάσεων εφοδιαστικής αλυσίδας 200.000 τετραγωνικών ποδιών.

Οπως λέει η Oxford Properties η ανάπτυξη έχει σχεδιαστεί με υψηλά πρότυπα βιωσιμότητας και ποιότητας, συμπεριλαμβανομένων καθαρών μηδενικών εκπομπών άνθρακα στην κατασκευή και λειτουργία. Με ενεργειακή βαθμολογία EPC A+, η Oxford και η LCP στοχεύουν επίσης στην πιστοποίηση BREEAM Excellent και WELL Gold Standard.

Οι δυο εταιρείες απέκτησαν το ακίνητο, που βρίσκεται σε προνομιακή τοποθεσία, ακριβώς δίπλα στην περίμετρο του αεροδρομίου Heathrow του Λονδίνου, το 2020 από την British Airways, η οποία ήταν ιδιοκτήτρια του περιουσιακού στοιχείου για περισσότερα από 50 χρόνια και το χρησιμοποιούσε ως εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις.

Εκτός από τις κατασκευαστικές εργασίες που παρέχονται κατά τη διάρκεια των φάσεων κατεδάφισης και κατασκευής, μόλις λειτουργήσει, θα δημιουργηθούν μεταξύ 500 και 1.000 νέες θέσεις εργασίας σε διάφορους τομείς.

Από την έναρξή της το 2015, η Logistics Capital Partners έχει αναπτύξει 10.000.000 τετραγωνικά πόδια και επί του παρόντος διαχειρίζεται περισσότερα από 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ περιουσιακών στοιχείων εφοδιαστικής που παράγουν εισόδημα παράλληλα με έναν σημαντικό αγωγό ανάπτυξης.