Μεγάλη γερμανική επένδυση στη Βουλγαρία
Μεγάλη γερμανική επένδυση στη Βουλγαρία

Μεγάλη γερμανική επένδυση στη Βουλγαρία

Στο επίκεντρο ο κλάδος κατασκευής εξαρτημάτων οχημάτων, της τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνιών.
RE+D magazine
29.09.2022

Στην τελική ευθεία είναι η κατασκευή εργοστασίου συναρμολόγησης οχημάτων στη βόρεια Βουλγαρία στην πόλη Λόβετς, από την Γερμανική εταιρεία Next.e.Go Mobile.

Η γερμανική εταιρία είχε εκδηλώσει την πρόθεση να επενδύσει 100 εκατομμύρια ευρώ και στην Ελλάδα. Για το σκοπό αυτό είχε υπογράψει «Επιστολή Πρόθεσης Συνεργασίας» με το Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.).

Το εργοστάσιο  συνολικής επιφανείας 173.511 τμ θα κατασκευαστεί στην πόλη Λόβετς στο βιομηχανικό πάρκο της πόλης. Από την έκταση αυτή, περίπου 17.250 τ.μ. θα διατεθούν μεταξύ άλλων για χώρους στάθμευσης, σημείο ελέγχου φορτηγών, χώρους στάθμευσης και φόρτωσης έτοιμων οχημάτων, καθώς και δοκιμές και υλικοτεχνική στάθμευση.

Το εργοστάσιο αναμένεται να είναι πλήρως εξοπλισμένο μέχρι το τέλος του 2023, με την πλήρη παραγωγική ικανότητα να έχει επιτευχθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2024. 

Ο τομέας της αυτοκινητοβιομηχανίας αναπτύσσεται γρήγορα στη Βουλγαρία την τελευταία δεκαετία,με ένα σημαντικό αριθμό διεθνών εταιριών να έχει επενδύσει στον τομέα αυτό της βουλγαρικής οικονομίας. Η βιομηχανία απασχολεί 70.000 εργαζόμενους και 270 εταιρίες δραστηριοποιούνται σε αυτήν.