Μεγάλη συμμετοχή επιχειρήσεων στο Agora Athens
Μεγάλη συμμετοχή επιχειρήσεων στο Agora Athens

Μεγάλη συμμετοχή επιχειρήσεων στο Agora Athens

Στόχος στο άμεσο μέλλον να ξεπεράσουν τις 800 οι επιχειρήσεις στο μεγαλύτερο Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου της χώρας.
RE+D magazine
20.10.2023

Επιχειρήσεις απ' όλους τους κλάδους συμμετέχουν στο μεγαλύτερο Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου της χώρας, που εκτείνεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας (Agora Athens) και στόχος είναι, στο άμεσο μέλλον, να ξεπεράσουν τις 800.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννη Χατζηθεοδοσίου «το Agora Athens είναι ένα σημαντικό project του επιμελητηρίου που στόχο έχει να αναδείξει τις ομορφιές και τη σημαντικότητα μνημείων του εμπορικού ιστορικού κέντρου της Αθήνας, δηλαδή της ευρύτερης περιοχής Πλάκα-Μοναστηράκι, την αύξηση των ξένων επισκεπτών και την τόνωση της τοπικής επιχειρηματικότητας».

Ευχαρίστησε τον Δήμο Αθηναίων για τη στήριξη στη διοργάνωση της εκδήλωσης που στόχος είναι να γίνει θεσμός, ενώ αναφερόμενος στους Έλληνες σχεδιαστές τόνισε: «Με αυτήν την πρωτοβουλία θέλουμε να δώσουμε μία ώθηση σε ελληνικές εταιρίες του χώρου, στέλνοντας το μήνυμα ότι ο κλάδος έχει τεράστιες δυνατότητες, οι οποίες αξίζει να αναδειχθούν. Δεν είναι εξάλλου η πρώτη φορά που στηρίζουμε την εξωστρέφεια του ελληνικού επιχειρείν. Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε γιατί αποτελεί έναν από τους βασικότερους μοχλούς ανάπτυξης».

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο αντιπρόεδρος του επιμελητηρίου και υπεύθυνος του project, Νίκος Κογιουμτσής, μίλησε για την εξέλιξη του έργου, στο οποίο μέχρι στιγμής έχουν γίνει, όπως είπε, αρκετά βήματα στην κατεύθυνση των συνεργειών εκ μέρους των έως τώρα 250 επιχειρήσεων της ευρύτερης περιοχής με στόχο να αυξηθούν στις 800 και πλέον, από όλους τους επαγγελματικούς κλάδους, στο άμεσο μέλλον. Επισήμανε ότι με τη στήριξη και χρηματοδότηση του επιμελητηρίου και του δήμου έχει δημιουργηθεί μία ψηφιακή πλατφόρμα, έχει οριοθετηθεί ηλεκτρονικά αλλά και με καλαίσθητες πινακίδες η περιοχή, παραχωρείται στον επισκέπτη της περιοχής ελεύθερο wifi, ενώ έχει δοθεί σε αρκετές επιχειρήσεις η δυνατότητα εικονικής περιήγησης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και μέλος της διοίκησης του Ε.Ε.Α. Γιώργος Καββαθάς, στον χαιρετισμό του, προέτρεψε όλους να ακολουθήσουν το μότο «ντύνομαι, τρώω, κάνω τουρισμό ελληνικά», υπογραμμίζοντας ότι «το κάθε ευρώ επιστρέφει στη χώρα, συμβάλλει στην οικονομία, στην κοινωνική συνοχή, στις θέσεις εργασίας».

Τέλος, η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Σχεδιαστών Μόδας Ορσαλία Παρθένη έκανε λόγο για μία «γιορτή για τη δημιουργικότητα και την επιχειρηματικότητα» της Αθήνας και κατ' επέκταση της χώρας και του πολιτισμού μας, τόνισε τη σημασία του επιμελητηριακού θεσμού ως συμμάχου της επιχειρηματικότητας και σημείωσε πόσο σημαντικό είναι να γνωρίσει η νέα γενιά αυτή την ιστορική, πρώτη αγορά της Αθήνας και συνάμα τη δημιουργικότητα των Ελλήνων σχεδιαστών που δραστηριοποιούνται στην πόλη.