Μεγάλο deal στο χώρο των logistics
Μεγάλο deal στο χώρο των logistics

Μεγάλο deal στο χώρο των logistics

RE+D magazine
29.11.2022

Θέμα ημερών είναι η ανακοίνωση του μεγάλου deal εξαγοράς της «Ορφεύς Βεϊνόγλου» (Orphee Beinoglou) από τη HIG Capital

Η Βεϊνόγλου, που σε λίγους μήνες κλείνει 100 χρόνια ζωής, αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία υπηρεσιών μεταφοράς εμπορευμάτων και logistics στην Ελλάδα, με θυγατρικές σε Βουλγαρία, Ρουμανία, Β Μακεδονία, Σερβία, Κόσοβο, Κύπρο και Λίβανο.

Η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις τον τελευταίο χρόνο για την είσοδο επενδυτή στο μετοχικό της κεφάλαιο. Η πρόθεση είναι η οικογένεια Βεϊνόγλου (Τρίτη γενιά) να παραμείνει στο management

Η HIG που δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια στην ελληνική αγορά δρομολογεί ήδη μεγάλο logistics hub στις εγκαταστάσεις της Χαλυβουργίας Ελλάδος στον Ασπρόπυργο. Η έκταση των 280 στρεμμάτων περιήλθε στην εταιρεία μετά την εξαγορά των δανείων ύψους €140 εκατ. της Χαλυβουργίας  Ελλάδος, από την Εθνική Τράπεζα την Τράπεζα Πειραιώς, και την Eurobank.

Ο σχεδιασμός προβλέπει την ανάπτυξη σύγχρονου συγκροτήματος αποθηκών, επιφανείας 100.000 τ.μ., ενώ η επένδυση ανεμένεται να ξεπεράσει τα €70 εκατ. 

Πρόσφατα η Ιnventio (εταιρεία συμφερόντων HIG Capital) ανακοίνωσε  την δημιουργία νέου εταιρικού σχήματος με την επωνυμία Ιnventio EDGE Development που θα τρέξει τις επενδύσεις ξένων θεσμικών επενδυτών συμπεριλαμβανομένου του χαρτοφυλακίου των ελληνικών δραστηριοτήτων της HIG Capital, το μέγεθος του οποίου αναμένεται να ξεπεράσει τα €300 εκατ. στα επόμενα χρόνια.

Επικεφαλής της νέας εταιρείας ανέλαβε ο Πάνος Παναγιωτίδης από τα ιδρυτικά στελέχη και πρώην Chief Operating Officer της Dimand