Μεγάλωσε κατά 22.000 τμ το χαρτοφυλάκιο αποθηκών της TRASTOR
Μεγάλωσε κατά 22.000 τμ το χαρτοφυλάκιο αποθηκών της TRASTOR

Μεγάλωσε κατά 22.000 τμ το χαρτοφυλάκιο αποθηκών της TRASTOR

To συγκρότημα αποθηκών πρόκειται να λάβει πιστοποίηση κατά LEED
RE+D magazine
09.03.2023

Ξεπέρασε τα 100.000 τμ το χαρτοφυλάκιο των αποθηκευτικών χώρων που διαθέτει η Trastor στον Ασπρόπυργο μετά και την απόκτηση του νέου κέντρου Logistics συνολικής επιφάνειας 22.234 τ.μ.

Για το εν λόγω ακίνητο η ΑΕΕΑΠ είχε υπογράψει δεσμευτικό προσύμφωνο το Νοέμβριο 2021 που προέβλεπε την απόκτηση του 100% των μετοχών της εταιρείας «ΠΗΛΕΑΣ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ Α.Ε» (Καρπάθιος ΑΕ), ιδιοκτήτριας οικοπέδου συνολικής επιφάνειας 44.991 τ.μ. επί του οποίου κατασκεύασε υψηλής ενεργειακής απόδοσης συγκρότημα κέντρων αποθήκευσης και διανομής, συνολικής επιφανείας 22.234 τ.μ.

To συγκρότημα αποθηκών πρόκειται να λάβει πιστοποίηση σύμφωνα με το σύστημα LEED και θα είναι το πρώτο κέντρο αποθήκευσης και διανομής στην Ελλάδα με ανάλογα κατασκευαστικά πρότυπα περιβαλλοντικής αειφορίας.

Το συνολικό τίμημα για την αγορά των μετοχών της «ΠΗΛΕΑΣ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ-ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» ανήλθε σε €9,65 εκατ  και ισούται με την αξία της καθαρής θέσης (NAV) της εταιρείας κατά την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

O κ. Τάσος Καζίνος, Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Oλοκληρώσαμε σήμερα μία από τις σημαντικότερες επενδύσεις μας στο τομέα των logistics, αποκτώντας ένα υπερσύγχρονο συγκρότημα κέντρων αποθήκευσης και διανομής κατασκευασμένο με απαράμμιλα πρότυπα περιβαλλοντικής αειφορίας. H εξαιρετική θέση του ακινήτου, η ποιότητα κατασκευής και η επιχειρησιακή του ευελιξία η οποία επιτρέπει τη χρήση από έναν ή περισσότερους μισθωτές προσέλκυσε δύο από τους σημαντικότερους εγχώριους παρόχους υπηρεσιών 3PL με εξειδίκευση στους κλάδους της ψυχρής εφοδιαστικής αλυσίδας και διανομής φαρμάκων με διεθνές πελατολόγιο στην Ευρώπη και την Ασία. 

Ο κλάδος των logistics, λόγω των διαρθρωτικών αλλαγών που επήλθαν στη δομή του ρόλου των παγκόσμιων αλυσίδων εφοδιασμού τα τελευταία τρία έτη, συνεχίζει να προσφέρει τις καλύτερες προοπτικές στην ελληνική αγορά εμπορικών ακινήτων. Η αναζήτηση μεγαλύτερης ανθεκτικότητας και αποδοτικότητας των καναλιών διανομής, τροφοδοτεί τη ζήτηση για περισσότερους χώρους αποθήκευσης, σε μια αγορά που χαρακτηρίζεται από ελάχιστο απόθεμα σύγχρονων κτιρίων logistics. Δεδομένων των θεμελιωδών αυτών, διαβλέπουμε περαιτέρω διατήρηση της αύξησης του ρυθμού των ενοικίων αλλά και των υπεραξιών, καθώς ο κλάδος συνεχίζει να προσφέρει τις υψηλότερες εισοδηματικές αποδόσεις. 

Μεσοπρόθεσμα η Trastor θα συνεχίσει να επενδύει σε εμπορικές αποθήκες, με στόχο την αύξηση της έκθεσης του κλάδου της κατά τουλάχιστον 50% και τη διατήρηση της δέσμευσής της να δημιουργήσει ένα από τα πιο σύγχρονα, ενεργειακά αποδοτικά, διαφοροποιημένα και μεγαλύτερα χαρτοφυλάκια αποθηκευτικών χώρων στην Αττική».