Μέσω της Πίτσος η είσοδος της Σκλαβενίτης στο real estate
Μέσω της Πίτσος η είσοδος της Σκλαβενίτης στο real estate

Μέσω της Πίτσος η είσοδος της Σκλαβενίτης στο real estate

Μετά την ιστορική ΙΖΟΛΑ και το βιομηχανικό ακίνητο της πρώην Pitsos συνολικής επιφάνειας 53.000 τ.μ στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας.
Ειρήνη Θεοφανίδου
02.04.2024

Στη σύσταση της εταιρείας ακινήτων «Πίτσος Διαχείριση Ακινήτων Μονοπρόσωπη ΑΕ» προχώρησε πρόσφατα ο όμιλος Σκλαβενίτη με στόχο να αξιοποιήσει το νεοαποκτηθέν από την BSH εργοστάσιο της πρώην βιομηχανίας Pitsos καθώς και άλλα περιουσιακά στοιχεία που έχει στην κατοχή της.

Η βασική δραστηριότητα της νέας εταιρείας είναι η εκμίσθωση και διαχείριση ιδιόκτητων ή μισθωμένων ακινήτων ενώ σαν δευτερεύουσα δραστηριότητα υπάρχει και η κατασκευή αλλά και η μεσιτεία ακινήτων. 

Το παλαιό εργοστάσιο της Pitsos είναι συνολικής επιφάνειας 53.000 τ.μ. και βρίσκεται στην οδό Παρνασσού 8, σε οικόπεδο άνω των 51 στρεμμάτων «μια ανάσα» από το hypermarket της Σκλαβενίτης στην Πέτρου Ράλλη στον Κηφισό. Με μετοχικό κεφάλαιο €300.000, στο πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της νέας εταιρείας συμμετέχουν η Μαρία Σκλαβενίτου (πρόεδρος), ο Γεράσιμος Σκλαβενίτης (διευθύνων σύμβουλος) και οι Βασιλική Σκλαβενίτου, Παύλος Αλιβιζάτος και Επαμεινώνδας Αλεξόπουλος (μέλη Δ.Σ.). 

Η ανάπτυξη του νεοαποκτηθέντος εργοστασίου καθώς επίσης και η μεγάλη επένδυση της αλυσίδας σε ακίνητο 42.000 τ.μ. στη Μαγούλα Αττικής, που παραδίδεται μέσα στο 2024 με κατασκευάστρια εταιρεία την Ten Brinke Hellas αναμένεται να «πρωταγωνιστήσουν» στα επόμενα βήματα της Σκλαβενίτης στον κλάδο των ακινήτων. 

Αξίζει, τέλος, να υπενθυμιστεί ότι το 2010 έχει αποκτήσει και λειτουργεί ως σούπερ μάρκετ το πρώην εργοστάσιο μιας άλλης βιομηχανίας λευκών συσκευών και ηλεκτρικών ειδών της Ιζόλα στην Καλλιθέα.

Τα σενάρια αξιοποίησης

Αρκετά είναι τα σενάρια για την αξιοποίηση του μεγάλου αυτού ακινήτου. Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση εξετάζει το να μεταφέρει εκεί τις παραγωγικές μονάδες των τροφίμων αλλά και της χαρτοποιίας "Γλάρος". Μέρος του ακινήτου, ωστόσο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως Logistic Center ή ακόμη και ως "Dark Store".