Νέα μονάδα κατασκευάζει η Pharmathen στην Αττική
Νέα μονάδα κατασκευάζει η Pharmathen στην Αττική

Νέα μονάδα κατασκευάζει η Pharmathen στην Αττική

Θα δημιουργήσει ένα Hub καινοτομίας στην Αττική που θα ολοκληρωθεί έως το 2025.
RE+D magazine
11.04.2022

Τη δημιουργία ενός νέου hub καινοτομίας στην Αττική που θα ολοκληρωθεί το 2025 προϋπολογιμού €50 εκατ. ανακοίνωσε η Pharmathen,

Ο σχεδιασμός της κατασκευής και λειτουργίας της νέας μονάδας της Pharmathen γίνεται με γνώμονα τις αυστηρές προδιαγραφές του EΜΑ (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων) και του FDA (Αμερικάνικος Οργανισμός Φαρμάκων). Η Pharmathen διαθέτει ήδη δύο σύγχρονες παραγωγικές μονάδες στην Παλλήνη Αττικής και στις Σάπες Ροδόπης και αποτελεί τον μεγαλύτερο φορέα ιδιωτικών επενδύσεων σε Ερεύνα και Ανάπτυξη στην Ελλάδα και έναν από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη.

Η επένδυση θα αξιοποιήσει την εμπειρία της Pharmathen σε ενέσιμα προϊόντα παρατεταμένης αποδέσμευσης καθώς και τεχνολογίες οφθαλμικών προϊόντων, ενισχύοντας το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της εταιρείας στη φαρμακευτική αγορά διεθνώς, και θα δημιουργήσει τουλάχιστον 150 νέες θέσεις εργασίας. 

Για την παραπάνω επένδυση είχαν συνάντηση πρόσφατα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Ελληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον Charles Dallara, Chairman of the Board, Partners Group USA, Thomas Werner, President of the Supervisory BoD, Pharmathen και τον κ. Δημήτρης Καδή, CEO της Pharmathen.

Υπενθυμίζεται οτι η BC Partners στην οποία ανήκε η Pharmathen από το 2015 πούλησε την φαρμακευτική εταιρέια στην Partners Group στα μέσα του 2021, έναντι ποσού €1,6 δισ. ευρώ.