Νέα μονάδα της Frigoglass στη Ρουμανία
Νέα μονάδα της Frigoglass στη Ρουμανία

Νέα μονάδα της Frigoglass στη Ρουμανία

Το νέο εργοστάσιο αποτελεί θεμέλιο λίθο για την εξυπηρέτηση της μελλοντικής στρατηγικής του Ομίλου, για την παραγωγή μίας μεγάλης γκάμας καινοτόμων και ενεργειακώς αποδοτικών προϊόντων.
RE+D magazine
19.09.2023

Ο Όμιλος Frigoglass εγκαινίασε το νέο εργοστάσιο επαγγελματικών ψυγείων (ICM) στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας, σε μια εορταστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 2023.

Την τελετή, όπου παρευρέθηκαν περίπου 400 εκλεκτοί καλεσμένοι και υπάλληλοι του Ομίλου, χαιρέτισαν ο Αντιπεριφερειάρχης του νομού Τίμις, κ. Sorin Gabriel Ionescu, και ο Δήμαρχος της Πάρτα, κ. Daniel Dragan. 

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, οι καλεσμένοι ξεναγήθηκαν στο νέο εργοστάσιο και παρακολούθησαν την παρουσίαση της νέας εταιρικής ταυτότητας του Ομίλου Frigoglass.

Ο Πρόεδρος του Ομίλου Frigoglass, κ. Gagik Apkarian, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Tetrad Capital Partners, κατά τη διάρκεια της εισαγωγικής του ομιλίας, ανέφερε: «Η ανθεκτικότητα που επέδειξε η Frigoglass σε αυτό το μεγάλο χρονικό διάστημα που χαρακτηρίστηκε από μια αλληλουχία δυσκολιών και αντίξοων συνθηκών είχε ως αποτέλεσμα αυτό το αξιοσημείωτο γεγονός. Η κατασκευή αυτού του υπερ-σύγχρονου εργοστασίου σε χρόνο ρεκόρ είναι αποτέλεσμα πολύ σκληρής δουλειάς και αποτελεί την πιο ισχυρή απόδειξη της τεχνογνωσίας και της αφοσίωσης τόσο της διοικητικής ομάδας όσο και όλων των εργαζομένων. 

Σήμερα, ο Όμιλος Frigoglass βρίσκεται σε καλύτερη οικονομική και λειτουργική θέση, διαθέτοντας μία προϊοντική γκάμα καλύτερη από ποτέ. Παράλληλα, εξελίσσουμε την Frigoglass εστιάζοντας στη διάθεση κορυφαίας ποιότητας και ενεργειακής απόδοσης επαγγελματικών ψυγείων καθώς και στην παροχή ασυναγώνιστης εξυπηρέτησης για τις εγκατεστημένες μονάδες στην αγορά τόσο για υφιστάμενους όσο και για νέους πελάτες μας. Θα συνεχίσουμε να καινοτομούμε και να ενισχύουμε το συγκριτικό μας πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών μας. Αυτή η νέα αρχή σηματοδοτείται και από τον ανανεωμένο μας λογότυπο και την νέα ολοκληρωμένη εταιρική ταυτότητα που είναι σύγχρονη, προσδίδει κύρος, και λαμβάνει υπόψιν την πλούσια κληρονομιά που διαθέτει η εταιρεία στην καινοτομία και στην πελατοκεντρική προσέγγιση».

Το εργοστάσιο παραγωγής στην Τιμισοάρα έχει μακρά παράδοση, καθώς αποτελεί τον κύριο πυλώνα κατασκευής επαγγελματικών ψυγείων της Frigoglass για την Ευρώπη για σχεδόν τρεις δεκαετίες. Το νέο εργοστάσιο αποτελεί θεμέλιο λίθο για την εξυπηρέτηση της μελλοντικής στρατηγικής του Ομίλου, για την παραγωγή μίας μεγάλης γκάμας καινοτόμων και ενεργειακώς αποδοτικών προϊόντων που θα συμβάλλουν στην επίτευξη των απαιτητικών στόχων βιώσιμης ανάπτυξης των πελατών της Frigoglass. Θα πρωταγωνιστήσει στην κάλυψη της ζήτησης στη Δυτική και Κεντρική Ευρώπη και μαζί με τις υπόλοιπες παραγωγικές εγκαταστάσεις του ομίλου, που εκτείνονται σε 3 ηπείρους (Ευρώπη, Ασία, Αφρική), ο Όμιλος Frigoglass θα συνεχίσει να εξυπηρετεί αποτελεσματικά τη βιομηχανία ποτών και αναψυκτικών ως στρατηγικό προμηθευτής σε παγκόσμια κλίμακα.

Ο κ. Lars Arnoldsen, Εμπορικός Διευθυντής ICM του Ομίλου Frigoglass, σημείωσε ότι το νέο εργοστάσιο παραγωγής επαγγελματικών ψυγείων στη Ρουμανία αποτελεί επιστροφή των ευρωπαϊκών λειτουργιών του Ομίλου στην κανονικότητα και επίσης σηματοδοτεί την έναρξη παραγωγής της πιο αποτελεσματικής σε πωλήσεις και ενεργειακά αποδοτικής σειράς ψυγείων της. Τα νέα επαγγελματικά ψυγεία της εταιρείας είναι ενεργειακής απόδοσης B, που μεταφράζεται σε εξοικονόμηση ενέργειας κατ΄ ελάχιστον 40%. «Η Frigoglass επενδύει διαρκώς στην έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων και τεχνολογιών που απαντούν στις μελλοντικές προκλήσεις των πελατών μας, συμβάλλοντας σημαντικά στο να πετύχουν τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης».