Νέα παράταση στην υποβολή δεσμευτικών προσφορών για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης
Νέα παράταση στην υποβολή δεσμευτικών προσφορών για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Νέα παράταση στην υποβολή δεσμευτικών προσφορών για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Είχε προγραμματιστεί για σήμερα 29 Ιουλίου.
RE+D magazine
29.07.2022

Τέλη Σεπτέμβρη μετατέθηκε σύμφωνα με πληροφορίες η καταληκτική ημερομηνία υποβολής δεσμευτικών προσφορών για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης η οποία είχε προγραμματιστεί για σήμερα 29 Ιουλίου.

Ο διαγωνισμός αφορά στην απόκτηση πλειοψηφικού  ποσοστού (τουλάχιστον 67%) του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης (ΟΛΑ ΑΕ).

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα σχήματα που ενδιαφέρονται χρειάστηκαν περισσότερο χρόνο για την καλύτερη προετοιμασία των προτάσεων τους.

Υπενθυμίζεται οτι στη Β’ φάση (υποβολή Δεσμευτικών Προσφορών) έχουν προεπιλεγεί από το ΤΑΙΠΕΔ τα εξής επενδυτικά σχήματα:

1. Quintana Infrastructure &  Development,

2. Κοινοπραξία CAMERON S.A- GOLDAIR CARGO AE- BOLLORE AFRICA LOGISTICS,

3. Κοινοπραξία INTERNATIONAL PORT INVESTMENTS ALEXANDROUPOLIS, η οποία απαρτίζεται από τις εταιρείες BLACK SUMMIT FINANCIAL GROUP – EUROPORTS-EFA GROUP και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ,

4. ΟΛΘ Α.Ε.

Στον ΟΛΑ Α.Ε. έχει παραχωρηθεί από το ελληνικό δημόσιο το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης και λειτουργίας των γηπέδων, κτιρίων και εγκαταστάσεων της χερσαίας λιμενικής ζώνης του λιμένος Αλεξανδρούπολης και του αλιευτικού καταφυγίου Μάκρης. Η εταιρεία έχει επίσης διοικητικές αρμοδιότητες επί του λιμένος Καμαριώτισσας Σαμοθράκης και του αλιευτικού καταφυγίου Θέρμων Σαμοθράκης. 

Η διαγωνιστική διαδικασία περιλαμβάνει δύο φάσεις: 

α) τη φάση υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος και προεπιλογή των ενδιαφερόμενων μερών και 

β) τη φάση υποβολής δεσμευτικών προσφορών και ανάδειξης πλειοδότη.