Ξεκινούν τα έργα για το Open Mall στα Τρίκαλα
Ξεκινούν τα έργα για το Open Mall στα Τρίκαλα

Ξεκινούν τα έργα για το Open Mall στα Τρίκαλα

Με προϋπολογισμό €723.000 και χρηματοδότηση από το ΕΠ "Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία".
RE+D magazine
18.08.2022

Ένα ακόμη μεγάλο έργο με έμφαση στην τρικαλινή επιχειρηματικότητα ξεκινά από τον Δήμο Τρικκαίων.

Ο λόγος για το Open Mall, το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου με συνολικό προϋπολογισμό €1,90 εκατ. Τη Δευτέρα 22 Αυγούστου και για έναν σχεδόν μήνα (μέχρι 29 Σεπτεμβρίου 2022) η οδός 25ης Μαρτίου (από την οδό Ερμού μέχρι την οδό Νικοτσάρα) θα παραμείνει κλειστή για τα οχήματα, καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου.

Οι εργασίες ξεκινούν στο πρώτο υποέργο του Open Mall, που ονομάζεται «Αναβάθμιση του ιστορικού εμπορικού κέντρου της πόλης των Τρικάλων και μετατροπή της οδού 25ης Μαρτίου σε οδό ήπιας κυκλοφορίας», με προϋπολογισμό 723.000 € και χρηματοδότηση από το ΕΠ «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΤΠΑ & Π∆Ε).

Το έργου ουσιαστικά δίνει νέα πνοή και μορφή σε όλη την έκταση της περιοχής από τα Δικαστήρια μέχρι το Βαρούσι και αφορά σε σειρά δράσεων, για

– την τόνωση της επιχειρηματικότητας,

– την ανάπλαση της περιοχής,

– την ανανέωση του παλιού εμπορικού κέντρου

– τη δημιουργία σύγχρονης πόλης.

Ο σχεδιασμός συνολικά για το Open Mall περιλαμβάνει 4 γενικές παρεμβάσεις:

  1. Μετατροπή της οδού 25ης Μαρτίου (από την οδό Νικοτσάρα έως την Πλατεία Πολυτεχνείου) σε οδό ήπιας κυκλοφορίας με παράλληλη αναμόρφωση της πλατείας ΟΤΕ.
  2. Συνέχιση της ήπιας κυκλοφορίας της οδού Καραϊσκάκη ( για το τμήμα αυτής από την οδό Χαιροπούλου έως την Κολοκοτρώνη).
  3. Μερική αποκατάσταση υφιστάμενων πεζοδρόμων περιοχής Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου,
  4. Αποξήλωση στύλων φωτισμού στο ιστορικό εμπορικό κέντρο.

Τα οφέλη

Η μεγάλη αυτή παρέμβαση με το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου

– δημιουργεί ενιαία πρόσοψη για πάνω από 150 καταστήματα, δωρεάν για τους ιδιοκτήτες
– αναβαθμίζει όλον τον δημόσιο χώρο, με νέα πεζοδρόμια, χώρους ανάπαυσης, πράσινο, προσβασιμότητα ΑμεΑ,  οδοφωτισμό, μετατροπή 25ηςΜαρτίου σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας κ.α.
– αξιοποιεί όλη την υπάρχουσα τεχνολογία για επισκέπτες, πελάτες, επιχειρηματίες, με δωρεάν wifi, συστήματα «έξυπνου» οδοφωτισμού & στάθμευσης, βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων, συστήματα ελεγχόμενης στάθμευσης, διαχείρισης κοινόχρηστων ποδηλάτων κ.α.
– προωθεί πολιτιστικές παρεμβάσεις.