Ολοκληρώνονται τα νέα "πράσινα" κεντρικά γραφεία της Amazon
Ολοκληρώνονται τα νέα "πράσινα" κεντρικά γραφεία της Amazon

Ολοκληρώνονται τα νέα "πράσινα" κεντρικά γραφεία της Amazon

Τα κτίρια θα συμβάλλουν στον στόχο της εταιρείας να πετύχει καθαρές μηδενικές εκπομπές Co2 εως το 2040.
RE+D magazine
22.05.2023

Από την επόμενη εβδομάδα, ο πρώτος από τους 8.000 υπαλλήλους της Amazon θα μπορεί να μετακομίσει σε έναν από τους δύο ολοκαίνουργιους πύργους γραφείων στο Άρλινγκτον της Βιρτζίνια.

Η μετακόμιση αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Τα κτίρια των 22 ορόφων (HQ2) της Amazon, που ονομάζεται επίσημα Μητροπολιτικό Πάρκο, έχουν πολλά χαρακτηριστικά που συμβάλλουν στον στόχο της εταιρείας να επιτύχει καθαρές μηδενικές εκπομπές άνθρακα σε όλες τις λειτουργίες έως το 2040. 

Σύμφωνα με τον τεχνολογικό κολοσσό τα κτίρια θα λειτουργούν χωρίς εκπομπές άνθρακα και θα τροφοδοτούνται από 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας από ένα κοντινό ηλιακό πάρκο. «Καταργήσαμε τα ορυκτά καύσιμα από το νέο μας κτίριο, το οποίο είναι τεράστιο και πραγματικά νέο για πολλές εξελίξεις, ιδιαίτερα αυτού του μεγέθους», δήλωσε η Kara Hurst, αντιπρόεδρος της Amazon για την παγκόσμια βιωσιμότητα.

Ο χώρος των 2,1 εκατομμυρίων τετραγωνικών ποδιών περιλαμβάνει μερικές από τις νεότερες τεχνολογίες καθαρής ενέργειας και χαρακτηριστικά βιωσιμότητας. Μια τεράστια αίθουσα συνεδριάσεων έχει μια ξύλινη οροφή από πλαστικοποιημένες σανίδες 70 ποδιών από βιώσιμο υλικό. Το δάπεδο είναι κατασκευασμένο από σκυρόδεμα από την Carbon Cure, μια εταιρεία καθαρού τσιμέντου που χρηματοδοτείται από το Climate Pledge Fund της Amazon. Το κτίριο χρησιμοποιεί επίσης ειδική τεχνολογία ψύξης που εξοικονομεί περίπου 7,5 εκατομμύρια γαλόνια νερού ετησίως. Αυτό είναι περισσότερο νερό από ό,τι χρειάζεται για να γεμίσει η δεξαμενή του Lincoln Memorial.