"Παγώνει" προσωρινά τη συμφωνία με το Twitter ο Ελον Μασκ
"Παγώνει" προσωρινά τη συμφωνία με το Twitter ο Ελον Μασκ

"Παγώνει" προσωρινά τη συμφωνία με το Twitter ο Ελον Μασκ

Εν αναμονή λεπτομερειών για ενπιθύμητους και ψεύτικους λογαριασμούς στην πλατφόρμα.
RE+D magazine
13.05.2022

"Προσωρινά σε αναμονή" βρίσκεται η συμφωνία για την αγορά του Twitter σύμφωνα με δήλωση του Έλον Μασκ εν αναμονή λεπτομερειών για ανεπιθύμητους και ψεύτικους λογαριασμούς στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Η ανακοίνωση που έγραψε ο δισεκατομμυριούχος της Tesla είναι άλλη μια ανατροπή εν μέσω ενδείξεων εσωτερικής αναταραχής σχετικά με την προγραμματισμένη εξαγορά του Twitter, συμπεριλαμβανομένου του ότι η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης απέλυσε δύο από τα κορυφαία στελέχη της την Πέμπτη.

Δεν ήταν σαφές εάν το ζήτημα του ψεύτικου λογαριασμού θα μπορούσε να καταστρέψει τη συμφωνία στο Twitter. Η μετοχή τόσο στο Twitter όσο και στην Tesla κινήθηκαν σε αντίθετες κατευθύνσεις, με τη μετοχή του Twitter να υποχωρεί 18% και την Tesla, την οποία ο Μασκ είχε προτείνει να χρησιμοποιήσει για να βοηθήσει στη χρηματοδότηση της συμφωνίας με το Twitter, εκτινάχθηκε 5%.

Οι επενδυτές έπρεπε να σταθμίσουν τα νομικά προβλήματα για τον Μασκ, καθώς και την πιθανότητα η απόκτηση του Twitter να αποσπά την προσοχή από τη λειτουργία της πολυτιμότερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο.

Το Twitter ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η εταιρεία διακόπτει τις περισσότερες προσλήψεις. Σε ένα σημείωμα που εστάλη στους εργαζόμενους και επιβεβαιώθηκε από το Twitter, ο Διευθύνων Σύμβουλος Parag Agrawal είπε ότι η εταιρεία δεν έχει σημειώσει ορόσημα ανάπτυξης και εσόδων αφού η εταιρεία άρχισε να επενδύει «επιθετικά» για να επεκτείνει τη βάση χρηστών και τα έσοδά της.