Παράταση για το Κτηματολόγιο σε Κέρκυρα και Θεσπρωτία
Παράταση για το Κτηματολόγιο σε Κέρκυρα και Θεσπρωτία

Παράταση για το Κτηματολόγιο σε Κέρκυρα και Θεσπρωτία

Προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες ώστε να υποβάλλουν εμπρόθεσμα τη δήλωση τους στο Κτηματολόγιο
RE+D magazine
12.02.2024

Παράταση της προθεσμίας έως την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024 για τους κατοίκους εσωτερικού, για τη συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσπρωτίας και Κέρκυρας έδωσε το Ελληνικό Κτηματολόγιο.

Όσοι έχουν ακίνητη περιουσία καλούνται, μέχρι την ημερομηνία αυτή, να υποβάλουν δήλωση στο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό τους ή ηλεκτρονικά μέσω του ktimatologio.gov.gr και της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr.

 Πρόκειται για τις τελευταίες περιοχές που κτηματογραφούνται και πλέον στο σύνολο των περιοχών της χώρας βρίσκεται σε εξέλιξη η κτηματογράφηση (συλλογή δηλώσεων, προανάρτηση, ανάρτηση, λειτουργία επιτροπών εξέτασης υποθέσεων κτηματογράφησης) ή λειτουργεί ήδη Κτηματολόγιο.

Η χορήγηση της παράτασης κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες ώστε να υποβάλλουν εμπρόθεσμα τη δήλωση τους στο Κτηματολόγιο. Κατά συνέπεια, οι ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας στις περιοχές που κτηματογραφούνται, καλούνται τώρα να εκμεταλλευτούν τη χρονική παράταση των δύο μηνών, προκειμένου να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες τους, να συγκεντρώσουν τους τίτλους ιδιοκτησίας τους και τα υπόλοιπα απαραίτητα δικαιολογητικά και να υποβάλλουν τη δήλωση τους στο Κτηματολόγιο.

Η δήλωση ιδιοκτησίας στο Κτηματολόγιο αποτελεί μια υποχρεωτική διαδικασία, η οποία εξασφαλίζει σε όλους τους ιδιοκτήτες ότι η περιουσία τους θα είναι κατοχυρωμένη, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί προϋπόθεση για οποιαδήποτε μελλοντική πράξη.