Περιφέρεια Ηπείρου: Ορίστηκαν οι ανάδοχοι για έργα υποδομής ύψους €1,2 εκατ.
Περιφέρεια Ηπείρου: Ορίστηκαν οι ανάδοχοι για έργα υποδομής ύψους €1,2 εκατ.

Περιφέρεια Ηπείρου: Ορίστηκαν οι ανάδοχοι για έργα υποδομής ύψους €1,2 εκατ.

Στην Περιφέρεια Ηπείρου περνούν οι κατασκηνώσεις του «Πνευματικού Φάρου»
RE+D magazine
10.07.2024

Ένα ακόμη έργο που αφορά τη βελτίωση των αγροτικών υποδομών μπαίνει στην τελική του ευθεία

Πρόκειται για την αντικατάσταση τμήματος χαλύβδινου αγωγού στο δίκτυο άρδευσης αντλιοστασίου Α4 Πριάλας εγγειοβελτιωτικού έργου Μπόιδα – Μαυρή», προϋπολογισμού €640.000, για το οποίο η Περιφερειακή Επιτροπή στη σημερινή της συνεδρίαση κατακύρωσε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού με ανάδοχο τον Αναστάσιο Τάσιο. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

Ανάδοχοι για οδικά έργα στην Π.Ε. Πρέβεζας

Αποφασίστηκαν οι ανάδοχοι για οδικά έργα στην περιφερειακή ενότητα Πρέβεζας που ξεπερνούν τα €600.000. Τα έργα περιλαμβάνουν «Ασφαλτοστρώσεις – συντηρήσεις οδικών τμημάτων στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Π. Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 370.000 με ανάδοχο τον Κων. Κώστας. Και «Βελτίωση βατότητας – Κατασκευή και συντήρηση τεχνικών στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 264.314,52  Ανάδοχος: Κωνσταντίνος Κώστας.

Από την Π.Ε. εγκρίθηκε επίσης η δημοπράτηση των αντιπλημμυρικών έργων στη στη θέση “Γκουμάτσια” Νέα Σελεύκειας Δήμου Ηγουμενίτσας», με προϋπολογισμό €340.000.

Στην Περιφέρεια Ηπείρου οι εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης του Πνευματικού Φάρου Ιωαννίνων

 Στην Περιφέρεια Ηπείρου περιέρχονται οι εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης του Πνευματικού Φάρου Ιωαννίνων οι οποίες βρίσκονται στη θέση «Πετρίτσια» της περιοχής Νεοχωρίου Δήμου Πρέβεζας.

Το ακίνητο με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του «Πνευματικού Φάρου» παραχωρείται δωρεάν στην Περιφέρεια Ηπείρου, κατά πλήρη κυριότητα, προκειμένου να αξιοποιηθεί για κοινωφελούς σκοπούς.

Στη σημερινή της συνεδρίαση η Περιφερειακή Επιτροπή έκανε αποδοχή της δωρεάς με τον Πρόεδρο της Επιτροπής, Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, να υπογραμμίζει ότι τα τελευταία χρόνια η Περιφέρεια Ηπείρου είχε αναλάβει τον ευπρεπισμό και την συντήρηση του χώρου, ενώ απώτερος στόχος  είναι να διατίθενται τις καλοκαιρινές περιόδους οι εγκαταστάσεις σε φορείς στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς της Περιφέρειας Ηπείρου και τηρώντας και τον όρο της δωρεάν παραχώρησης του ακινήτου.