Πολλοί οι "μνηστήρες" για την Γερμανική μονάδα διαχείρισης πλούτου της HSBC
Πολλοί οι "μνηστήρες" για την Γερμανική μονάδα διαχείρισης πλούτου της HSBC

Πολλοί οι "μνηστήρες" για την Γερμανική μονάδα διαχείρισης πλούτου της HSBC

Στα €26 δισ. τα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία της μονάδας.
Ειρήνη Θεοφανίδου
05.07.2024

Ηχηρά ονόματα μεταξύ των οποίων η BNP Paribas αλλά και η UBS Group βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το Bloomberg, μεταξύ των διεκδικητών της γερμανικής μονάδας διαχείρισης πλούτου της HSBC Holdings.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Julius Baer Group Ltd. είναι επίσης μεταξύ εκείνων που εξετάζουν την εν λόγω μονάδα, η οποία θα μπορούσε να αποτιμηθεί σε €300 εκατ έως €600 εκατ. ($324 εκατ έως $648 εκατ.). 

Η HSBC επιθυμεί έναν αγοραστή με παγκόσμιο κύρος και υφιστάμενες δραστηριότητες στη Γερμανία για τη μονάδα διαχείρισης πλούτου, η οποία έχει περίπου €26 δισ. σε περιουσιακά στοιχεία. Η KPMG βοηθά την HSBC στην πώληση, ανέφεραν οι ίδιες πηγές. 

Εν τω μεταξύ, η HSBC συνεργάζεται με την Bank of America για την πιθανή αποεπένδυση από τη γερμανική επιχείρηση διαχείρισης κεφαλαίων Inka, από τις μεγαλύτερες στον κλάδο με περίπου €400 δισ. υπό διαχείριση. Η Inka διατίθεται επί του παρόντος σε πιθανούς μνηστήρες μαζί με τη γερμανική επιχείρηση παροχής υπηρεσιών θεματοφυλακής της HSBC και εκτιμάται ότι το δίδυμο θα μπορούσε να φέρει αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε μία πώληση. 

Η State Street και η Universal Investment είναι μεταξύ των πιθανών ενδιαφερομένων για τα εν λόγω περιουσιακά στοιχεία.