"Πρόσω ολοταχώς" για την τουριστική επένδυση της Goldman Sachs στη Χαλκιδική
"Πρόσω ολοταχώς" για την τουριστική επένδυση της Goldman Sachs στη Χαλκιδική

"Πρόσω ολοταχώς" για την τουριστική επένδυση της Goldman Sachs στη Χαλκιδική

Το επενδυτικό σχέδιο, προϋπολογισμού €107,6 εκατ. προβλέπει την αναμόρφωση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος της Καλλιθέας, το οποίο εκτείνεται σε έκταση 158 στρ.
RE+D magazine
12.02.2024

Το "πράσινο φως" στην μεγάλη τουριστική επένδυση της Goldman Sachs στη Χαλκιδική άναψε η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων.

Συγκεκριμένα, η «Τουριστικά Συγκροτήματα Ελλάδος Α.Ε.», θα προχωρήσει σε τουριστική ανάπτυξη ενός πολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος στη θέση της πρώην ιδιοκτησίας του ομίλου Γρηγοριάδη, με τον φάκελο που έχει καταθέσει η εταιρεία  τον Νοέμβριο του 2022, στον οργανισμό της Enterprise Greece. Σύμφωνα με πηγές του Enterprise Greece η εν λόγω επένδυση είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη χώρα αφού με αυτή η Goldman Sachs εγκαινιάζει ένα εντελώς νέο brand ξενοδοχείων.

Το Project θα αναλάβει η Ousia Hospitality Platform, η πλατφόρμα φιλοξενίας της Goldman Sachs με έδρα στην Αθήνα.

Το έργο

Το επενδυτικό σχέδιο, προϋπολογισμού €107,6 εκατ. προβλέπει την αναμόρφωση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος της Καλλιθέας, το οποίο εκτείνεται σε έκταση 158 στρεμμάτων και έχει 850 μέτρα πρόσωπο στην παραλία. Το συγκρότημα αποτελείται από τρεις υφιστάμενες ξενοδοχειακές μονάδες: το 4* Pallini Beach (κατασκευή 1972, τελευταία ανακαίνιση πριν το 2000), το 4* Athos Palace (κατασκευή 1976, ανακαίνιση 2005) και το 5* Theophano Imperial Palace (κατασκευή 1976, ανακαίνιση 2010), καθώς και bungalows και λοιπές εγκαταστάσεις, ήτοι εστιατόρια, bars, πισίνες, αίθουσες συνεδριάσεων, καταστήματα τουριστικών ειδών, αθλητικές εγκαταστάσεις, θαλάσσια σπορ, θέσεις στάθμευσης, αποθηκευτικούς χώρους, κ.λπ. 

Το προτεινόμενο σχέδιο αναδιαμόρφωσης αποβλέπει στην πλήρη αναβάθμιση όλων των υφιστάμενων ξενοδοχειακών μονάδων και στη δημιουργία ενός ενιαίου λειτουργικά υπερσύγχρονου τουριστικού θέρετρου υψηλών προδιαγραφών, αποτελούμενο από πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες 5*, αυτόνομα πολυτελή διαμερίσματα (bungalows) και ολοκληρωμένες υπηρεσίες εστίασης, σπα και ψυχαγωγίας. 

Tο νέο θέρετρο θα διαθέτει πάνω από 1.000 κλειδιά. Στη δασική έκταση των 20 στρεμμάτων, Β.Α. του συγκροτήματος, θα διαμορφωθούν πάρκα και χώροι αναψυχής, χώρος λατρείας, αμφιθέατρο και παιδική χαρά. 

Αιτείται η υπαγωγή του εν λόγω project στις διατάξεις του ν. 4864/2021 περί στρατηγικών επενδύσεων με το κίνητρο της φορολογικής απαλλαγής και της ταχείας αδειοδότησης.