Αρχές του 2025 παραδίδεται το "μεταμορφωμένο" Χίλτον
Αρχές του 2025 παραδίδεται το "μεταμορφωμένο" Χίλτον

Αρχές του 2025 παραδίδεται το "μεταμορφωμένο" Χίλτον

Η συνολική άμεση και έμμεση συνεισφορά στην οικονομία υπολογίζεται σε €327 εκατ. κατά τα πρώτα 5 χρόνια λειτουργίας.
RE+D magazine
13.06.2023

Η Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κα Ελένη Λουρή-Δενδρινού, επισκέφθηκε το κτίριο που στεγαζόταν το ξενοδοχείο Hilton και στο οποίο υλοποιείται από την Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Α.Ε., και ενημερώθηκε από τον κ. Αχιλλέα Β. Κωνσταντακόπουλο για την επένδυση η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στις αρχές του 2025.

Η ανάπτυξη είναι συνολικού προϋπολογισμού άνω των €275 εκατ. (προ ΦΠΑ) και έχει σκοπό την δημιουργία ενός νέου προορισμού πόλης και  περιλαμβάνει:

  • ξενοδοχείο, για το οποίο υπάρχει συμφωνία με τη Hilton Worldwide για το luxury brand Conrad Hotels & Resorts με 280 δωμάτια και σουίτες,
  • 55 πολυτελείς κατοικίες, για τις οποίες υπάρχει συμφωνία επίσης με τη Hilton Worldwide για τα brands Conrad Residences και Waldorf Astoria Residences (τα παραπάνω brands θα αποκτήσουν για πρώτη φορά παρουσία στην Ελλάδα),
  • σύγχρονη λέσχη μελών σε χώρους 5.500τ.μ.
  • πολλαπλά εστιατόρια, θεματικούς εμπορικούς χώρους και εγκαταστάσεις ψυχαγωγίας και ευεξίας.

Το ξενοδοχείο Χίλτον Αθηνών, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο πολυτελή ξενοδοχεία στην Αθήνα, οικοδομήθηκε την περίοδο μεταξύ 1958-1963, σε σχέδια των αρχιτεκτόνων Εμμανουήλ Βουρέκα, Προκόπη Βασιλειάδη, Σπύρου Στάικου και Αντώνη Γεωργιάδη. Με την ανέγερση του, σήμανε την είσοδο της χώρας στην παγκόσμια τουριστική αγορά πολυτελείας.

Στις αρχές του 2019 το εμβληματικό ξενοδοχείο πέρασε στην ιδιοκτησία της ΤΕΜΕΣ.  Η ιδιοκτήτρια του Costa Navarino απέκτησε το 51% της εταιρείας Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Α.Ε. εξαγοράζοντας το μερίδιο της Dogus ενώ το 49% απέκτησε εταιρία συνδεδεμένη με τον Όμιλο Olayan, μέτοχος της ΤΕΜΕΣ.

Οι εργασίες ξεκίνησαν στο τέλος του 2020 σε τμήματα του ξενοδοχείου τα οποία σταμάτησαν τη λειτουργία τους.