Σε 3 άξονες θα κινηθούν οι πρωτοβουλίες του νέου CEO του ΧΑ, Γ. Κοντόπουλου
Σε 3 άξονες θα κινηθούν οι πρωτοβουλίες του νέου CEO του ΧΑ, Γ. Κοντόπουλου
  Data ΧΑ

Σε 3 άξονες θα κινηθούν οι πρωτοβουλίες του νέου CEO του ΧΑ, Γ. Κοντόπουλου

Διεύρυνση του κύκλου εργασιών, μέσω προσέλκυσης νέων εταιρειών και νέων επενδυτών.
RE+D magazine
05.04.2022

Γύρω από τρεις κρίσιμους άξονες θα κινηθούν οι επόμενες πρωτοβουλίες για να "γυρίσει σελίδα" ο όμιλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Τα παραπάνω είπε ο νέος Δ/νων Σύμβουλος του ΧΑ Γιάννος Κοντόπουλος κατά την διάρκεια εκδήλωσης γνωριμίας με στελέχη του χρηματοπιστωτικού και επιχειρηματικού κόσμου της χώρας.

Ο πρώτος άξονας αφορά στην διασφάλιση της αδιάλειπτης λειτουργίας του Χρηματιστηρίου, καθώς το ΧΑ αποτελεί στρατηγικό πυλώνα, απαραίτητο για τη βέλτιστη λειτουργία της αγοράς και της οικονομίας, με μείζον ζητούμενο, αυτός ο πυλώνας να παραμείνει σταθερός και αξιόπιστος. Ο δεύτερος άξονας έχει επίκεντρο την επένδυση στην τεχνολογία, στοχεύοντας στη δημιουργία υπηρεσιών και προϊόντων που, αποδίδοντας προστιθέμενη αξία στους πελάτες του ομίλου, θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις προσδοκίες τους και ο τρίτος και ίσως σημαντικότερος στόχος - όπως είπε ο νέος CEO - αφορά στη διεύρυνση του κύκλου εργασιών, μέσω προσέλκυσης νέων εταιρειών και νέων επενδυτών.

Ο πρόεδρος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, Χαντζηνικολάου, επισήμανε πως η αλλαγή ηγεσίας έρχεται σε μια κομβική στιγμή για το Χρηματιστήριο, αλλά και την ελληνική οικονομία: «Μετά από μια πολυετή κρίση, η χώρα εισέρχεται σε μια περίοδο ανάπτυξης, που την χρειάζεται περισσότερο από κάθε άλλο, για να ανακτήσει τον πλούτο που χάθηκε την τελευταία δεκαετία. Η φιλοδοξία μας είναι, το Χρηματιστήριο να αποτελέσει μια ακόμα σημαντική πηγή χρηματοδότησης της ανάπτυξης, ειδικά για τον επιχειρηματικό χώρο» είπε για να τονίσει στη συνέχεια: «Στόχος μας είναι να κάνουμε το Χρηματιστήριο, πηγή άντλησης κεφαλαίων για τις ελληνικές επιχειρήσεις, ένα ελκυστικό περιβάλλον για την τοποθέτηση μέρους των αποταμιεύσεων των επενδυτών και ένα αξιόπιστο μέσο για τους ξένους επενδυτές να επενδύσουν στην χώρα μας».