Σε boutique hotel μετατρέπεται ακίνητο του ΑΠΘ
Σε boutique hotel μετατρέπεται ακίνητο του ΑΠΘ

Σε boutique hotel μετατρέπεται ακίνητο του ΑΠΘ

Πρόκειται για διώροφο κτίριο με κατάστημα στο ισόγειο
RE+D magazine
21.07.2023

Ως χώρος βραχυχρόνιας μίσθωσης τύπου boutique hotel θα λειτουργήσει το ακίνητο ιδιοκτησίας του ΑΠΘ, στην οδό Τάσκου Παπαγεωργίου 2.

Όπως έκανε γνωστό ο αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του ΑΠΘ, Χαράλαμπος Φείδας, ολοκληρώθηκαν σήμερα οι πολύχρονες διαδικασίες για την αξιοποίηση ενός ακόμη περιουσιακού στοιχείου του ΑΠΘ με την υπογραφή της σύμβασης μακροχρόνιας μίσθωσης έναντι ανακατασκευής του συγκεκριμένου ακινήτου.

Το κτίριο αποτελεί Κληροδότημα του Θωμά Παπαμιχαηλίδη, πολιτικού μηχανικού, το οποίο περιήλθε στην ιδιοκτησία του ΑΠΘ το 1964. Αποτελείται από ισόγειο κατάστημα, ημιόροφο και δύο πάνω από το ισόγειο ορόφους (αποτελούμενους από δύο διαμερίσματα ο καθένας) μαζί με οικόπεδο εκτάσεως 234,16 τ.μ., η δε όψη του έχει κριθεί διατηρητέα.

Ο κ. Φειδάς τόνισε ότι «το ακίνητο παρέμενε ανεκμετάλλευτο λόγω παλαιότητας και κατάληψης από τρίτους τα τελευταία 20 έτη, με συνέπεια τη μη πραγματοποίηση του σκοπού που όρισε ο διαθέτης, δηλαδή τη χορήγηση υποτροφίας σε προπτυχιακούς φοιτητές της Πολυτεχνικής Σχολής και της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ».

«Η εκμίσθωση του ακινήτου του Α.Π.Θ. σε συνδυασμό με την πλήρη ανακατασκευή του αξίας 470.000 ευρώ  αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα, μετά την αξιοποίηση του Μανδαλίδειου Μεγάρου, στην υλοποίηση του στόχου που έχει θέσει το Α.Π.Θ. για την πλήρη αξιοποίηση της περιουσίας του προς όφελος του πανεπιστημίου και των φοιτητών/τριών του, ενώ και το ίδιο το κτήριο θα διασωθεί και θα παραδοθεί ανακατασκευασμένο», πρόσθεσε.