Σε έκδοση ομολογιακού δανείου €280 εκατ. προχωρά η ΙΟΝΙΚΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ
Σε έκδοση ομολογιακού δανείου €280 εκατ. προχωρά η ΙΟΝΙΚΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ

Σε έκδοση ομολογιακού δανείου €280 εκατ. προχωρά η ΙΟΝΙΚΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ

RE+D magazine
04.11.2022

Στην έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου ύψους έως 280 εκατ. ευρώ προχωρά η Ιονική Ξενοδοχειακή ιδιοκτήτρια του HILTON Αθηνών.

Προ ημερών το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας., αποφάσισε να προχωρήσει στην εν λόγω έκδοση παρέχοντας ως εξασφάλιση 29.872.331 κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών (επί συνόλου 58.573.198 κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών), που αντιστοιχούν σε ποσοστό πενήντα ένα τοις εκατό (51%) του μετά ψήφου μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με την επωνυμία «ΙΟΝΙΚΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ».

Στο ιστορικό ξενοδοχείο πραγματοποιούνται εργασίες για την ριζική ανακατασκευή του, προκειμένου να φιλοξενήσει τις νέες χρήσεις, αλλά και να εφαρμοστούν βέλτιστες βιώσιμες πρακτικές σύμφωνα με τη διεθνή πιστοποίηση LEED Gold.

Το νέο μοντέλο θα περιλαμβάνει -πέραν της λειτουργίας ξενοδοχείου- κατοικίες (διαμερίσματα), μια σύγχρονη λέσχη μελών, πολλαπλά εστιατόρια και θεματικούς εμπορικούς χώρους.  

Συγκεκριμένα η ανακατασκευή του κτιριακού συγκροτήματος περιλαμβάνει: 

Τη δημιουργία του νέου πολυτελούς ξενοδοχείου Conrad που θα διαθέτει 280 δωμάτια και σουίτες (από 506 δωμάτια και σουίτες μέχρι σήμερα) 

Τη δημιουργία 50 πολυτελών κατοικιών (μεγάλα διαμερίσματα), οι οποίες θα λειτουργήσουν υπό τα brands Conrad Residences και Waldorf Astoria Residences της Hilton 

Τη συνολική ανάπλαση του τελευταίου ορόφου όπου θα φιλοξενηθούν εμπειρίες γαστρονομίας και ψυχαγωγίας 

Επέκταση δίπλα στο χώρο της πισίνας, η οποία είχε συμπεριληφθεί και στον αρχικό σχεδιασμό της δεκαετίας του 1960 Τη δημιουργία θεματικών εμπορικών χώρων, εγκαταστάσεων ψυχαγωγίας και ευεξίας, καθώς και σύγχρονης λέσχης μελών σε χώρους 5.500 τ.μ. 

Οι εργασίες ξεκίνησαν στο τέλος του 2020 σε τμήματα του ξενοδοχείου τα οποία σταμάτησαν τη λειτουργία τους και το σύνολο της ανακατασκευής αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2024. 

Υπενθυμίζεται οτι από τις  αρχές του 2019 το εμβληματικό ξενοδοχείο ανήκει στην ΤΕΜΕΣ, η οποία  απέκτησε το 51% της εταιρείας Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Α.Ε. εξαγοράζοντας το μερίδιο της Dogus ενώ το 49% απέκτησε εταιρία συνδεδεμένη με τον Όμιλο Olayan, μέτοχος της ΤΕΜΕΣ.