Η επένδυση, που αφορά στην δημιουργία ενός υψηλού επιπέδου θέρετρου με χρήσεις παραθεριστικού – τουριστικού χωριού θα υλοποιηθεί σε έκταση 1.130 στρεμμάτων στη θέση “Ραβδούχα” στο Κολυμβάρι, του Δήμου Πλατανιά, στο Νομό Χανίων.
Στο ακίνητο οργανώνονται δύο ζώνες χρήσεων γης:
A. Ζώνη τουρισμού – αναψυχής, σε έκταση 156.883,93 m 2 στο ανατολικό τμήμα της περιοχής,
B. και B. Ζώνη παραθεριστικού – τουριστικού χωριού, σε έκταση 973.548,83 m 2 στο δυτικό τμήμα της περιοχής προς την ακτογραμμή στον κόλπο Κισσάμου
Σημειώνεται ότι, τμήματα της επιφάνειας του ακινήτου, και συγκεκριμένα η ζώνη της παραλίας, τα τμήματα των βραχωδών σχηματισμών της δυτικής πλαγιάς και των μικρών μορφολογικών κοιλοτήτων/ρεμάτων και οι δασικές εκτάσεις θα παραμείνουν ελεύθεροι χώροι .
Αναλυτικότερα σχεδιάζεται η κατασκευή:
- δεκατριών (13) γειτονιών με κατοικίες (830 περίπου) στις οποίες χωροθετούνται και εμπορικά καταστήματα για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και επισκεπτών
- δύο (2) ξενοδοχειακών μονάδων συνολικής δυναμικότητας 300 δωματίων και 600 κλινών
- ενός Ιατρείου (Α βαθμίδας) και ενός φαρμακείου για την εξυπηρέτηση των αναγκών των κατοίκων και των επισκεπτών
- ενός μικρού γκολφ (9 οπών par 3) και λοιπών αθλητικών εγκαταστάσεων και υποδομών φιλοξενίας (ξενοδοχειακά / τουριστικά καταλύματα)
- εστιατορίων
- πολιτιστικών εγκαταστάσεων (π.χ. μουσείο ελιάς ή και άλλων τοπικών προϊόντων) πλατειών – χώρων πρασίνου
- δικτύων πράσινων και παράκτιων διαδρομών (π.χ. παραρεμάτια μονοπάτια, παράκτιος πεζόδρομος κ.λπ.)
- εγκαταστάσεων ερευνητικού/εκπαιδευτικού/επιμορφωτικού κέντρου στον πρωτογενή τομέα και καινοτόμων δράσεων καλλιεργειών.
Το σχέδιο περιλαμβάνει την κατασκευή καταφυγίου τουριστικών σκαφών.
Ο οικισμός (στο σύνολο των 13 γειτονιών του), θα εξυπηρετείται από έναν βασικό οδικό κλάδο κυκλοφορίας οχημάτων ο οποίος θα εξασφαλίζει την αναγκαία σύνδεση των γειτονιών μεταξύ τους, με τις εισόδους - εξόδους του οικισμού αλλά και με την περιοχή του προβλεπόμενου καταφυγίου τουριστικών σκαφών.
Η νέα οδός πρόσβασης στο προς ανάπτυξη ακίνητο, θα έχει διακριτή σύνδεση με το πρωτεύον οδικό δίκτυο της περιοχής, ήτοι με τον ΒΟΑΚ, και θα αποτελεί την κύρια πρόσβαση - διαδρομή άφιξης και αναχώρησης σε σχέση με τη χωροθέτηση των εισόδων της προς ανάπτυξη περιοχής.
Επιπλέον, προβλέπεται η χωροθέτηση πίστας προσγείωσης / απογείωσης ελικοπτέρου που χωροθετείται στη βορειοανατολική πλευρά του ακινήτου καθώς και υδάτινο πεδίο για την προσθαλάσσωση υδροπλάνου
Το συνολικό ύψος της επένδυσης θα φτάσει τα €300 εκατ.