Σε τροχιά κατασκευής νέο σχολείο στο Βύρωνα
Σε τροχιά κατασκευής νέο σχολείο στο Βύρωνα

Σε τροχιά κατασκευής νέο σχολείο στο Βύρωνα

RE+D magazine
30.09.2022

Προς επίλυση οδεύει το πρόβλημα που υπάρχει με το 4ο Δημοτικό σχολείο του Δήμου Βύρωνα, το οποίο παραμένει κλειστό τα τελευταία χρόνια.

Ο δήμαρχος Γρηγόρης Κατωπόδης παρέδωσε στην ΚΤΥΠ (Κτιριακές Υποδομές ΑΕ) την προμελέτη για την κατασκευή νέου σχολείου στη θέση του παλιού που θα κατεδαφιστεί, ώστε να γίνει ο έλεγχος από την ΚΤΥΠ και οι όποιες διορθώσεις απαιτούνται. Η προμελέτη περιλαμβάνει τα αρχιτεκτονικά, στατικά και ηλεκτρολογικά χαρακτηριστικά του προς ανέγερση κτιρίου.

Σύμφωνα με την προμελέτη, το 4ο Δημοτικό Σχολείο θα αποτελείται από το υπόγειο, το ισόγειο και δύο ορόφους. Θα διαθέτει εννέα αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, εργαστήριο πληροφορικής, αίθουσα αισθητικής αγωγής, αίθουσες ξένων γλωσσών και φυσικών επιστημών, κυλικείο και γραφεία διευθυντή, δασκάλων και Συλλόγου Γονέων, καθώς και υπόγειο πάρκινγκ. Η δημοτική Αρχή κάνει λόγο για ένα μοντέρνο σχολείο, που θα ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις των μαθητών και των εκπαιδευτικών, αλλά και για ένα στολίδι στην περιοχή του κέντρου του Βύρωνα.