Σε υψηλά 10 ετών η πληρότητα των γραφείων στην Κων/πολη
Σε υψηλά 10 ετών η πληρότητα των γραφείων στην Κων/πολη

Σε υψηλά 10 ετών η πληρότητα των γραφείων στην Κων/πολη

Τα πιο ακριβά ενοίκια βρίσκονται στο Levent την οικονομική περιοχή της πόλης.
Ειρήνη Θεοφανίδου
25.08.2023

Η πληρότητα των γραφείων στην Κωνσταντινούπολη, το οικονομικό και εμπορικό κέντρο της Τουρκίας, έφτασε σε υψηλό 10ετίας και πιο συγκεκριμένα στο 84,9% τον Ιούνιο, σύμφωνα με έκθεση της C&W Türkiye International.

Η αγορά γραφείων της πόλης έχει ανακάμψει γρήγορα από τις συνέπειες της πανδημίας COVID-19, με τη γενική προσφορά να ανέρχεται σε 6,46 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα.

Πρόσθετος χώρος γραφείων περίπου 1,5 εκατομμυρίου τετραγωνικών μέτρων αναμένεται να διατεθεί εφέτος, καθώς άλλες φάσεις του Χρηματοοικονομικού Κέντρου της Κωνσταντινούπολης (IFC) θα ανοίξουν προς το τέλος του 2023. Εκτός από γραφεία, το IFC θα περιλαμβάνει επίσης ένα εμπορικό κέντρο 100.000 τετραγωνικών μέτρων, ένα συνεδριακό κέντρο με χωρητικότητα έως 2.100 ατόμων και ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων 30.000 τετραγωνικών μέτρων.

Η έκθεση της C&W σημειώνει επίσης ότι τα ενοίκια γραφείων στην Κωνσταντινούπολη αυξήθηκαν την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου. Το δεύτερο τρίμηνο του 2023, εκτινάχθηκαν κατά 61% (σε όρους δολαρίου ΗΠΑ) σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Τα πιο ακριβά γραφεία ήταν στο Levent, την οικονομική περιοχή της πόλης. Το μηνιαίο ενοίκιο γραφείου άγγιξε τις 765 τουρκικές λίρες ανά τετραγωνικό μέτρο. Το ενοίκιο γραφείων στην περιοχή Esentepe-Gayrettepe ήταν 516 λίρες ανά τετραγωνικό ενώ τα ενοίκια στο Maslak αλλά και στην Ασιατική πλευρά της πόλης διαμορφώνονταν περίπου στις 455 λίρες ανά τετραγωνικό μέτρο.