Σημαντικές επενδύσεις στον κλάδο των ΑΠΕ για την MORE του Ομίλου Motor Oil
Σημαντικές επενδύσεις στον κλάδο των ΑΠΕ για την MORE του Ομίλου Motor Oil

Σημαντικές επενδύσεις στον κλάδο των ΑΠΕ για την MORE του Ομίλου Motor Oil

Προχωρά στρατηγικά και επεκτείνει τις μονάδες παραγωγής και τις υπηρεσίες της για ένα καλύτερο και πιο βιώσιμο μέλλον.
RE+D magazine
24.11.2022

Σημαντικές επενδύσεις έχει ανακοινώσει η εταιρεία MORE (Motor Oil Renewable Energy), νέα θυγατρική του ομίλου Motor Oil στον κλάδο των ΑΠΕ.

Οπως είπαν πρόσφατα τα στελέχη της εταιρείας σε ειδική εκδήλωση η MORE, με όραμα  να γίνει η ηγέτιδα δύναμη στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, θέτει την παραγωγή  καθαρής ενέργειας στο επίκεντρο της επιχειρηματικής δραστηριότητάς της.

Η εταιρεία αναπτύσσεται δυναμικά, με επενδύσεις και έργα μεγάλης αξίας και κομβικής σημασίας. Ταυτόχρονα, προχωρά στρατηγικά και επεκτείνει τις μονάδες παραγωγής και τις υπηρεσίες της για ένα καλύτερο και πιο βιώσιμο μέλλον.  

Συγκεκριμένα, η MORE, μετά την ενσωμάτωση του χαρτοφυλακίου από την εξαγορά του ΕΛΛΑΚΤΩΡΑ, θα πλησιάζει τον επόμενο στόχο της για εγκατεστημένη ισχύ περίπου 1GW, η οποία θα είναι ικανή να τροφοδοτήσει με πράσινη ενέργεια περίπου μισό εκατομμύριο νοικοκυριά. Παράλληλα, η MORE θα διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο έργων σε διάφορα στάδια ανάπτυξης, περισσότερο από 2,2 GW.

Σημειώνεται ότι η MORE είναι ένας από τους μεγαλύτερους ΦΟΣΕ στην Ελλάδα, εκπροσωπώντας περίπου 0,5 GW. Συνολικά η MORE θα είναι μία εταιρία με περίπου €130 δισεκατ. EBITDA και επενδεδυμένα κεφάλαια €1,6 δισεκατ. Τα πλάνα της εταιρείας περιλαμβάνουν: Τη διεύρυνση του χαρτοφυλακίου πηγών ενέργειας από ΑΠΕ, την ανάπτυξη συστημάτων αποθήκευσης και την εστιασμένη ενασχόληση με υπεράκτια αιολικά.