Στη μάχη για την Αττική Οδό και η Intrakat
Στη μάχη για την Αττική Οδό και η Intrakat

Στη μάχη για την Αττική Οδό και η Intrakat

Tο ανεκτέλεστο της ΙΝΤΡΑΚΑΤ μόνο εκτιμάται ότι έχει ξεπεράσει το 1,6 δισ. ευρώ.
RE+D magazine
17.05.2023

Εγκρίθηκε σύμφωνα με πληροφορίες από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ η προσχώρηση της εταιρείας Intrakat στο σχήμα των BRISA - Auto Estradas de Portugal S.A και Rubicone Bidco S.A. όπου διεκδικούν τη νέα σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού.

Σχετικά με το κείμενο της σύμβασης παραχώρησης που έχουν λάβει τα σχήματα που συμμετέχουν στον διαγωνισμό, προβλέπεται πως οι τιμές θα μπορούν να προσαρμόζοντας βάσει των κυκλοφοριακών συνθηκών και αφού έχει υπάρξει σχετικό αίτημα από τον παραχωρησιούχο. 

Η Αττική Οδός σήμερα λειτουργεί με διόδια ύψους €2,80 ενώ στα τέλη του 2022 το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών είχε ανακοινώσει την μείωση της τιμής από την νέα περίοδο παραχώρησης, στα €2,50. Η τρέχουσα σύμβαση λήγει τον Οκτώβριο του 2024 και για να μπορέσει να πιαστεί ο στόχος του Οκτωβρίου 2024 θα πρέπει να τρέξει η διαδικασία των προσφορών για να ανακηρυχθεί ο ανάδοχος.

Βέβαια υπάρχουν και στελέχη του κατασκευαστικού κλάδου που σημειώνουν πως με τόσα σχήματα να συμμετάσχουν είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρξουν ενστάσεις και προσφυγές που δύναται να καθυστερήσουν σε άγνωστο βαθμό την όλη διαδικασία.