Στην Φολέγανδρο το πρώτο Gundari
Στην Φολέγανδρο το πρώτο Gundari

Στην Φολέγανδρο το πρώτο Gundari

RE+D magazine
15.06.2022

Την Φολέγανδρο επέλεξε η αυστραλιανών συμφερόντων νέα ξενοδοχειακή αλυσίδα πολυτελών Gundari resorts, για να αναπτύξει την πρώτη της ξενοδοχειακή μονάδα

Η επένδυση, η οποία αναμένεται να ξεπεράσει τα 20 εκατ. ευρώ, θα αναπτυχθεί στο νότιο τμήμα του νησιού. Το έργο χωρίζεται σε δύο φάσεις ανάπτυξης: Η πρώτη, αναμένεται να ολοκληρωθεί το καλοκάιρι του 2023 και προβλέπει τη λειτουργία 26 δωματίων, ενώ η δεύτερη, προβλέπει τη λειτουργία επιπλέον 25 δωματίων και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων δύο ετών.

Τα Gundari resorts της οποίας ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Gundari, είναι ο Ricardo Lariera εστιάζουν στην παροχή υψηλών προδιαγραφών πολυτελών υπηρεσιών φιλοξενίας σε μοναδικές τοποθεσίες με κτίρια που κατασκευάζονται ακολουθώντας αυστηρές αρχές βιοκλιματικού σχεδιασμού και κατανάλωση ενέργειας με «μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα»

GUNDARI RESORT FOLEGANDROS1.jpg

Ο σχεδιασμός προβλέπει επίσης σουίτες και βίλες με αυτόνομες θερμαινόμενες πισίνες και μοναδική θέα στο Αιγαίο, δύο µεγάλες θερμαινόμενες πισίνες και spa 400 τ.μ. µε υδροθεραπευτικές εγκαταστάσεις.

Tο έργο που υποστηρίχθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), ξεκίνησε σχεδόν τρία χρόνια πριν. Ο Οργανισμός μερίμνησε από την πρώτη στιγμή για τη γρήγορη και ομαλή έκδοση κρίσιμων αποφάσεων, εγκρίσεων και αδειών (αρχαιολογική υπηρεσία, συγκρότηση Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής, έγκριση περιβαλλοντικών όρων). Επίσης, μερίμνησε για την επιτάχυνση διαδικαστικών θεμάτων που ανέκυπταν και εξακολουθεί να μεριμνά για την υλοποίηση της επένδυσης μέχρι και σήμερα, επιταχύνοντας εγκρίσεις που απαιτούν οι τοπικές αρχές του νησιού.

GUNDARI RESORT FOLEGANDROS2.jpeg

Με αφορμή την τελετή έναρξης των εργασιών του Gundari Folegandros, ο διευθύνων σύμβουλος του Enterprise Greece, κ. Γιώργος Φιλιόπουλος, δήλωσε τα εξής: “Συμπληρώνονται σχεδόν τρία χρόνια από τη στιγμή που ξεκίνησε ο Οργανισμός μας να υποστηρίζει την υλοποίηση του φιλόδοξου τουριστικού έργου ‘Gundari Folegandros’. Από την πρώτη στιγμή πιστέψαμε σε αυτό. Όχι μόνο γιατί οφείλουμε εκ του ρόλου μας να στηρίζουμε κάθε σοβαρή επενδυτική προσπάθεια, αλλά και γιατί ο κλάδος του τουρισμού αποτελεί προτεραιότητα για τη χώρα. Το ‘Gundari Folegandros’ αποτελεί ένα μοναδικό concept. Συνδυάζει τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη με την πολυτελή εμπειρία φιλοξενίας. Σέβεται απόλυτα το περιβάλλον, την αυθεντικότητα και την απλότητα της Φολεγάνδρου. Προτάσσει την ενεργειακή αυτονομία, την παραγωγή μηδενικών αποβλήτων και την αρχιτεκτονική προσαρμογή στο μοναδικό τοπίο του νησιού ως κυρίαρχους στόχους, ενώ η συμβολή του στην τοπική οικονομία αναμένεται εξίσου σημαντική. Η επιλογή της Φολεγάνδρου και κατ’ επέκταση της Ελλάδας ως προορισμού ανάπτυξης του έργου αποδεικνύει για ακόμα μία φορά την ισχυρή δυναμική και τα μοναδικά πλεονεκτήματα της χώρας. Επιβεβαιώνει παράλληλα την αποκατάσταση της επενδυτικής εμπιστοσύνης και την ισχύ του ελληνικού τουριστικού κλάδου, που, παρά το διετές ισχυρό χτύπημα που δέχτηκε εξαιτίας της πανδημίας, ανακάμπτει με τον πλέον δυναμικό τρόπο”.

Κατά την έναρξη της τελετής ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Gundari, Ricardo Larriera, αναφέρθηκε στον καταλυτικό ρόλο του Enterprise Greece επισημαίνοντας: “Η συμβολή του Enterprise Greece στην πραγματοποίηση του επενδυτικού μας εγχειρήματος ήταν και εξακολουθεί να είναι καθοριστική. Η ομάδα του Enterprise Greece αγκάλιασε το έργο από την πρώτη κιόλας στιγμή και διασφάλισε με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο την ομαλή έκδοση των απαιτούμενων αδειών και εγκρίσεων. Ένα είναι βέβαιο: Δίχως τον Enterprise Greece δεν θα βρισκόμασταν σήμερα εδώ να γιορτάζουμε την τελετή έναρξης των εργασιών του έργου”.