Στην πρώτη θέση μεταξύ των χρηματιστηριακών εταιρειών η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ
Στην πρώτη θέση μεταξύ των χρηματιστηριακών εταιρειών η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ

Στην πρώτη θέση μεταξύ των χρηματιστηριακών εταιρειών η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ

Στη δεύτερη θέση η Eurobank Equties και στην τρίτη η Εθνική Χρηματιστηριακή.
RE+D magazine
04.10.2023

Την πρώτη θέση στην κατάταξη των χρηματιστηριακών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά, ελληνικών και ξένων, διατήρησε η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ το Σεπτέμβριο, με μερίδιο αγοράς της τάξης του 24% ενώ η εταιρεία ηγήθηκε της αγοράς και στο εννεάμηνο με μερίδιο 22,18%..

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η αθροιστική αξία των συναλλαγών της εταιρείας τον προηγούμενο μήνα ήταν της τάξης του 1 δισ. ευρώ και το μερίδιο αγοράς διαμορφώθηκε στο 23,92%. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Eurobank Equities, με μερίδιο 18,79% και στην τρίτη θέση, η Eθνική Χρηματιστηριακή, με μερίδιο αγοράς 9,76%.

Την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου, η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ είχε επίσης την πρώτη θέση, με αθροιστική αξία συναλλαγών ύψους 8,74 δισ.ευρώ και μερίδιο 22,18%, με την Eurobank Equities να ακολουθεί με μερίδιο αγοράς 17,21% και την Euroxx Xρηματιστηριακή με 12,08%.

Η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ κατέκτησε το 2022 την πρώτη θέση στην κατάταξη των χρηματιστηριακών εταιρειών  για τέταρτη συνεχή χρονιά, με μερίδιο που υπερέβη το 23% ενώ ηγείται της αγοράς σταθερά από το 2019 και ενισχύει κάθε χρόνο το μερίδιό της, παραμένοντας η βασική επιλογή των ιδιωτών και θεσμικών επενδυτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό για τις συναλλαγές τους στο Χρηματιστήριο Αθηνών.