Στην πώληση πολυτελών κατοικιών στο Λονδίνο στρέφεται ο Σεϊχης του Κατάρ
Στην πώληση πολυτελών κατοικιών στο Λονδίνο στρέφεται ο Σεϊχης του Κατάρ

Στην πώληση πολυτελών κατοικιών στο Λονδίνο στρέφεται ο Σεϊχης του Κατάρ

Η συνδυασμένη ζητούμενη τιμή μπορεί να αγγίξει τα £370 εκατ.
Ειρήνη Θεοφανίδου
18.08.2023

Ένας σεΐχης του Κατάρ, σκέφτεται την πώληση δύο πολυτελών κατοικιών στις πιο πολυτελείς συνοικίες του Λονδίνου με συνδυασμένη ζητούμενη τιμή 370 εκατομμυρίων στερλίνων ($470 εκατ).

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg που επικαλείται ανθρώπους που γνωρίζουν το θέμα, ο Σεΐχης Hamad bin Jassim bin Jaber Al Thani σχεδιάζει πιθανώς να πουλήσει ένα ρετιρέ στο One Hyde Park στην πολυτελή συνοικία Knightsbridge του Λονδίνου για περίπου 220 εκατομμύρια στερλίνες, καθώς και ένα ακίνητο που βρίσκεται κοντά του στην πλατεία Belgrave για περίπου 150 εκατομμύρια στερλίνες.

Ο Σεΐχης Χαμάντ μπορεί να αποφασίσει κατά της πώλησης εάν οι προσφορές υπολείπονται της ζητούμενης τιμής, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Ο πρώην επικεφαλής της Επενδυτικής Αρχής του Κατάρ και πρώην πρωθυπουργός του εμιράτου είναι ένας από τους πιο υψηλού προφίλ επενδυτές στη Μέση Ανατολή και ένας από τους βασικούς μετόχους της γερμανικής τράπεζας Deutsche Bank AG.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του στην QIA, το κρατικό επενδυτικό ταμείο συγκέντρωσε μερίδια σε μερικές από τις πιο διάσημες ευρωπαϊκές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων ποσοστών στην Glencore Plc, στη Barclays Plc και στο πολυκατάστημα Harrods.

Φίλος του βασιλιά Κάρολου, ο Σεΐχης Χαμάντ ονομάστηκε κάποτε ο «άνθρωπος που αγόρασε το Λονδίνο» από τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης μετά την επίβλεψη μιας τόσο δραματικής επέκτασης των συμφερόντων του Κατάρ στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου από την αλλαγή της χιλιετίας.