Στην Θεσσαλονίκη το νέο deal Lamda Development και Orilina
Στην Θεσσαλονίκη το νέο deal Lamda Development και Orilina

Στην Θεσσαλονίκη το νέο deal Lamda Development και Orilina

Νέο development για την ΑΕΕΑΠ με κτίριο 12.300 τμ δίπλα στο Mediterranean Cosmos
Δημήτρης Ι. Παπαδομαρκάκης
28.06.2022

Την εταιρεία ειδικού σκοπού (SPV) LIMAR S.A. η οποία κατέχει οικόπεδα συνολικής επιφάνειας 72.121 τ.μ. απέκτησαν η LAMDA DEVELOPMENT S.A. από κοινού με την ORILINA PROPERTIES ΑΕΕΑΠ.

Τα οικόπεδα είναι στρατηγικά τοποθετημένα δίπλα στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, όπως αναφέρει η εισηγμένη σε σχετική ανακοίνωση. 

Η LAMDA κατέχει ποσοστό 20% στο SPV ενώ η ORILINA PROPERTIES κατέχει το υπόλοιπο 80%.

Η ORILINA PROPERTIES και η LAMDA θα αναπτύξουν από κοινού το κυρίως οικόπεδο επιφάνειας 61.415 τ.μ., κτίριο υψηλής ποιότητας 12.300τμ (υπέργεια), με στόχο τη μεγιστοποίηση των συνεργιών με το εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos αλλά και την περαιτέρω ενίσχυση των εξαιρετικών προοπτικών της περιοχής.

Τα υπόλοιπα οικόπεδα του χαρτοφυλακίου επιφάνειας περίπου 10.700 τ.μ. θα αναπτυχθούν αποκλειστικά από την Orilina, εκσυγχρονίζοντας και ενισχύοντας έτσι το κτιριακό απόθεμα της ευρύτερης περιοχής.

H συνολική επένδυση αναμένεται να φτάσει τα 25 εκατ. ευρώ, ενώ το τίμημα της συναλλαγής ανήλθε σε  7,5 εκατ. ευρώ με την Lamda Development να καταβάλει το €1,5 εκατ. ενώ το υπόλοιπο θα καταβληθεί από την ORILINA PROPERTIES η οποία θα αποκτήσει και τα υπόλοιπα οικόπεδα επιφάνειας περίπου 10.700 τ.μ. που θα πουληθούν από τη LIMAR.