Τα πιο πρόσφατα στοιχεία υπέδειξαν εκ νέου βελτίωση των λειτουργικών συνθηκών για τις εταιρείες του ελληνικού μεταποιητικού τομέα, δίνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο ένα τέλος στο διάστημα επτά μηνών συνεχούς επιδείνωσης. Η ανάκαμψη της υγείας του τομέα παραγωγής αγαθών ήταν σε γενικές γραμμές μέτρια και η ταχύτερη που έχει καταγραφεί από τον Μάιο του 2022.
Ο ρυθμός της συνολικής ανάπτυξης ήταν μέτριος, ωστόσο ο ισχυρότερος που έχει καταγραφεί από τον Μάιο
του
2022, λόγω της επανόδου της παραγωγής και των νέων παραγγελιών στην
ανάπτυξη.
Νέα αύξηση παρατηρήθηκε επίσης και στα επίπεδα απασχόλησης,
καθώς η μεγαλύτερη ζήτηση από την πλευρά των πελατών υποστήριξε την
ενίσχυση της εμπιστοσύνης σχετικά με τις προοπτικές.
Οι νέες αυξήσεις της παραγωγής και των νέων παραγγελιών έδωσαν ώθηση στις εταιρείες του ελληνικού μεταποιητικού τομέα, καθώς ο βαθμός επιχειρηματικής εμπιστοσύνης ενισχύθηκε τον Φεβρουάριο στο υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί σε διάστημα ενός έτους. Οι αισιόδοξες προσδοκίες σχετικά με τις προοπτικές ως προς την παραγωγή μέσα στους επόμενους 12 μήνες προήλθαν από τις ελπίδες για περαιτέρω αύξηση της ζήτησης από την πλευρά των πελατών.
Οι αυξημένες νέες παραγγελίες οδήγησαν σε νέο γύρο προσλήψεων προσωπικού κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου. Τα επίπεδα απασχόλησης αυξήθηκαν για δεύτερη φορά σε διάστημα τριών μηνών και με οριακό ρυθμό. Οι εταιρείες ανέφεραν ότι ο αυξημένος αριθμός των εργαζομένων ήταν απαραίτητος, ώστε να εξυπηρετήσει τις αυξημένες απαιτήσεις παραγωγής. Ταυτόχρονα, οι Έλληνες κατασκευαστές κατέγραψαν περαιτέρω συρρίκνωση των ανεκτέλεστων εργασιών. Η μείωση ήταν σε γενικές γραμμές έντονη, ωστόσο η βραδύτερη που έχει καταγραφεί σε διάστημα έξι μηνών.
Παράλληλα, οι εταιρείες του ελληνικού μεταποιητικού τομέα αύξησαν της αγοραστική τους δραστηριότητα με τον ταχύτερο ρυθμό που έχει καταγραφεί από τον Μάρτιο του 2022, λόγω των αυξημένων νέων παραγγελιών. Παρ’ όλα αυτά, οι εταιρείες εξακολούθησαν να μειώνουν τα αποθέματά τους, καθώς τα τρέχοντα αποθέματα ημικατεργασμένων προϊόντων και εισροών χρησιμοποιήθηκαν για τη συμπλήρωση της παραγωγής. Ορισμένες εταιρείες ανέφεραν ότι τα αποθέματα προμηθειών μειώθηκαν, λόγω της επιδείνωσης των καθυστερήσεων στις παραδόσεις από την πλευρά των προμηθευτών.