Στο "στόχαστρο" των επενδυτών τα αφορολόγητα ακίνητα
Στο "στόχαστρο" των επενδυτών τα αφορολόγητα ακίνητα

Στο "στόχαστρο" των επενδυτών τα αφορολόγητα ακίνητα

Φορολογικός παράδεισος ιδανικός για μακροπρόθεσμες τοποθετήσεις.
Ειρήνη Θεοφανίδου
06.10.2023

Ευκαιρίες αναζητούν οι επενδυτές με τις τιμές των κατοικιών να είναι ακόμα στα ύψη, τα αποθέματα να "χτυπάνε" νέα χαμηλά και τα επιτόκια στεγαστικών δανείων να βρίσκονται κοντά στο 8%.

Στο στόχαστρο έχουν μπεί περιοχές με μικρούς η και καθόλου κρατικούς φόρους καθιστώντας τες ελκυστικό μέρος για επενδύσεις σε real estate. Μία από αυτές θεωρείται η περιοχή της Φλόριντα καθώς είναι μια τις εννέα πολιτείες των ΗΠΑ που προσφέρουν αυτό το πλεονέκτημα. 

Ο Alex Coffman, κτηματομεσίτης και συνιδιοκτήτης της Teifke Real Estate, θεωρεί τους φόρους της Φλόριντα ως ένα σημαντικό πλεονέκτημα. «Η Φλόριντα δεν επιβάλλει κρατικό φόρο εισοδήματος σε φυσικά πρόσωπα», είπε στο GOBankingRates. «Επίσης έχει κρατικό συντελεστή φόρου επί των πωλήσεων 6%, μέγιστο συντελεστή τοπικού φόρου επί των πωλήσεων 2% και συνδυασμένο πολιτειακό και τοπικό φόρο επί των πωλήσεων 7,02%. Αυτό το φιλικό προς τους φόρους περιβάλλον την καθιστά ελκυστική τοποθεσία τόσο για επενδυτές όσο και για πιθανούς ιδιοκτήτες κατοικιών». 

Παρά την "μεγάλη παραίτηση" σε πολιτείες με επενδύσεις τεχνολογικών κολοσσών, η Φλόριντα εξακολουθεί να έχει ισχυρή οικονομία. Με καλύτερη από τη μέση ανάπτυξη στις θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα και χαμηλούς φόρους, είναι ένα ελκυστικό μέρος. Ο Josh Steppling, κτηματομεσίτης, πιστεύει ότι είναι ένα εξαιρετικό μέρος για μακροπρόθεσμους επενδυτές. 

«Η οικονομία της Φλόριντα ευδοκιμεί», είπε ο ίδιος. «Η αγορά εργασίας αναπτύσσεται συνεχώς και, χωρίς κρατικό φόρο εισοδήματος, αποτελεί πόλο έλξης για επαγγελματίες που αναζητούν οικονομική σταθερότητα. Η εισροή κατοίκων έχει διατηρήσει τη ζήτηση για στέγαση πιο σταθερή από άλλες περιοχές της χώρας, αλλά η χαλάρωση της αγοράς την καθιστά εξαιρετική στιγμή για επενδύσεις για όσους αναζητούν μακροπρόθεσμη εκμετάλλευση».