Στο "στόχαστρο" των... μεγάλων η Ελλάδα για Data Centers
Στο "στόχαστρο" των... μεγάλων η Ελλάδα για Data Centers

Στο "στόχαστρο" των... μεγάλων η Ελλάδα για Data Centers

RE+D magazine
04.12.2023

Μεγάλες επενδύσεις επί Ελληνικού εδάφους δρομολογούν μια σειρά από τεχνολογικοί κολοσσοί ανοίγοντας νέους ορίζοντες στον τομέα της τεχνολογίας και συγκεκριμένα των Data Centers.

Πρόσφατα στελέχη της εταιρείας Google επανεπιβεβαιώσαν την επένδυση που ανακοινώθηκε 14 μήνες πριν για τη δημιουργία data center στην χώρα μας σε ορίζοντα τριετίας. 

Οπως δήλωσε η Γεν. Δ/ντρια Νοτιοανατολικής Ευρώπης της Google, Πέγκυ Αντωνάκου, κατά την εκδήλωση για τα 15 χρόνια της εταιρείας στην Ελλάδα "πρόκειται για μια επένδυση που αναμένεται ως το 2030 να έχει προσθέσει €2,2 δισ. στο ΑΕΠ και 20.000 θέσεις εργασίας. Τα Data Centers θα δημιουργηθούν στην Αθήνα". 

"Η σχέση της Google με την Ελλάδα είναι ολοζώντανη και αυθεντική, πολυσχιδής, δυναμική, αισιόδοξη και γεμάτη πείσμα. Μια σχέση συνεργατική, μια σχέση από καρδιάς, που έχει απλωθεί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας με τους χιλιάδες ανθρώπους που έχουμε εκπαιδεύσει στις τόσο κρίσιμες για το μέλλον ψηφιακές δεξιότητες αλλά και βιώσιμες πρακτικές", είπε μεταξύ άλλων η κ. Αντωνάκου και πρόσθεσε: "Όλα αυτά έχουν στο επίκεντρό τους μια απλή ιδέα που είναι και επαναστατική, ότι μπορείς να οργανώσεις όλη την πληροφορία που υπάρχει σήμερα στον κόσμο, το σύνολο της ανθρώπινης διάνοιας, και να την κάνεις προσβάσιμη και χρήσιμη για όλους. Αυτό είναι το διαχρονικό όραμα και η δέσμευση της Google στην Ελλάδα, μια δέσμευση πιο ισχυρή από ποτέ".

Υπενθυμίζεται ότι το "χορό" των τεχνολογικών επενδύσεων άνοιξε η Amazon με την επικεφαλής της AWS σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική να επιβεβαιώνει ότι ο τεχνολογικός κολοσσός θα εντάξει την Ελλάδα στο φιλόδοξο πρόγραμμα «Kuiper» των $10 δισ. «Η Ελλάδα αποτελεί για εμάς έναν από τους προορισμούς ανάπτυξης υποδομών. Και αυτοί είναι λίγοι στον κόσμο», είχε δηλώσει η ίδια.