Οπως λέει η εισηγμένη η κατά 100% θυγατρική της εταιρεία «AKTOR ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» συνήψε σήμερα δεσμευτική συμφωνία Αγοραπωλησίας Μετοχών και Ομολογιών με την εταιρεία «GREENLINE A.E.» αναφορικά με την απόκτηση του 51% των μετοχών του μετοχικού της κεφαλαίου και αντίστοιχα του 51% των ομολογιών της εταιρείας «SUN FORCE ONE ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».
Η Πωλήτρια, συμφερόντων της οικογένειας Κωνσταντίνου Μητσιολίδη και της οικογένειας Μποζατζίδη, καθώς και φυσικά πρόσωπα μέλη των ως άνω οικογενειών διατηρούν στην εταιρεία SUN FORCE ONE ποσοστό 49% επίτου μετοχικού κεφαλαίου αυτής.
Η SUN FORCE ONE η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα ανάπτυξης έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, διαθέτει χαρτοφυλάκιο 42 φωτοβολταϊκών σταθμών εγκατεστημένης ισχύος 36,93MWp και μέγιστης ισχύος παραγωγής 36,17MWp τα οποία χωροθετούνται στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Πιερίας και Χαλκιδικής, εκ των οποίων 33 έργα εγκατεστημένης ισχύος 30,38MWp είναι σε λειτουργία με μακροχρόνιες συμβάσεις πώλησης ενέργειας με τον ΔΑΠΕΕΠ (Διαχειριστή ΑΠΕ και Εγγυήσεων Προέλευσης) και 9 έργα έχουν κατασκευαστεί και αναμένεται σύντομα η ολοκλήρωση των έργων σύνδεσής τους στο Σύστημα.
Το ετήσιο EBITDA των εν λόγω έργων εκτιμάται σε €3,2 εκατ.
Στόχος της συμφωνίας μεταξύ των μερών είναι η ανάπτυξη, κατασκευή και θέση σε λειτουργία έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας συνολικής ισχύος τουλάχιστον 200 MW.
Η ως άνω εξαγορά, εντάσσεται στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού που έχει παρουσιάσει η Εταιρεία τον Οκτώβριο του 2024 αναφορικά με την ανάπτυξη του κλάδου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Ως Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος των μερών για την ολοκλήρωση της συναλλαγής ενήργησε η Attica Bank.