Σχέδια για δημιουργία 5* resort- spa στα Λουτρά της Κύθνου
Σχέδια για δημιουργία 5* resort- spa στα Λουτρά της Κύθνου

Σχέδια για δημιουργία 5* resort- spa στα Λουτρά της Κύθνου

Τα σχέδια της Xenia Kythnos που αναλαμβάνει για χρονικό διάστημα 99 ετών το δικαίωμα αξιοποίησης του ξενοδοχείου «Ξενία Κύθνος»
RE+D magazine
19.07.2022

Πραγματοποιήθηκε στα Λουτρά Κύθνου η τελετή παράδοσης του ξενοδοχείου «Ξενία Κύθνος» και των εγκαταστάσεων χρήσης των ιαματικών πηγών «Άγιοι Ανάργυροι» και «Κάκκαβος» στην εταιρεία Xenia Kythnos, του ισραηλινού επιχειρηματία κ. Avraham Ravid που αναδείχθηκε πλειοδότρια στη διαγωνιστική διαδικασία.

Η εταιρεία Xenia Kythnos αναλαμβάνει για χρονικό διάστημα 99 ετών το δικαίωμα αξιοποίησης του ξενοδοχείου «Ξενία Κύθνος» και το δικαίωμα χρήσης από την ΕΤΑΔ των δύο ιαματικών πηγών που βρίσκονται μαζί με την ξενοδοχειακή εγκατάσταση, εντός οικοπέδου με έκταση 7.018 τμ. Το συνολικό τίμημα της συναλλαγής ανήλθε στο ποσό των € 2.862.510.

Ήδη οι επενδυτές σε στενή συνεργασία  με τους νομικούς τους συμβούλους Χαράλαμπο Ναούμη και Χρήστο Πλιάτσικα σχεδιάζουν την πλήρη ανακαίνιση του ξενοδοχείου και την αναβάθμιση των ιστορικών εγκαταστάσεων των ιαματικών πηγών, για την δημιουργία του "Genesis" ενός σύγχρονου resort- spa. Η επένδυση που συνολικά θα ξεπεράσει σε βάθος χρόνου τα €25 εκατ., περιλαμβάνει ακόμα πολυτελείς βίλες, σουίτες, ανοιχτό δημόσιο πάρκο, και μαρίνα.

Το ακίνητο έχει ιδιαίτερα σημαντική ιστορική και πολιτιστική αξία, δεδομένου ότι κατασκευάσθηκε την περίοδο της βασιλείας του Όθωνος από τον Δανό αρχιτέκτονα, Christian Hansen. Οι εγκαταστάσεις τροποποιήθηκαν από τον Ernst Ziller, την περίοδο 1871-1891 και έχουν χαρακτηρισθεί ως ιστορικά διατηρητέα μνημεία καθώς αποτελούν αξιόλογα δείγματα αρχιτεκτονικής, άμεσα συνδεδεμένα με την ιστορία των Λουτρών Κύθνου. 

Η αξιοποίηση του ξενοδοχείου και των ιαματικών πηγών θα αποτελέσει εμβληματική επένδυση με σημαντικά οφέλη για την τοπική οικονομία και τις αναπτυξιακές προοπτικές του νησιού.