Τα νέα σχέδια του σιδηροδρομικού σταθμού υψηλών ταχυτήτων στο Λονδίνο
Τα νέα σχέδια του σιδηροδρομικού σταθμού υψηλών ταχυτήτων στο Λονδίνο

Τα νέα σχέδια του σιδηροδρομικού σταθμού υψηλών ταχυτήτων στο Λονδίνο

Θα περιλαμβάνει δέκα υπόγειες πλατφόρμες 450 μέτρων.
Ειρήνη Θεοφανίδου
16.03.2022

Εντυπωσιάζουν τα ενημερωμένα από το 2015 σχέδια του developer, HS2 για τον νέο τερματικό σταθμό του τρένου υψηλής ταχύτητας στο Euston του Λονδίνου.

Τα σχέδια του έργου «High Speed 2» που έχει αναλάβει η βρετανική εταιρεία αξιοποίησης ακινήτων εκπονήθηκαν από μια κοινοπραξία που περιλαμβάνει την Arup, την WSP και Grimshaw Architects και την Mace Dragados JV (MDJV). Βασίζονται σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό με δέκα πλατφόρμες, ο οποίος πλέον θα κατασκευαστεί σε μία φάση.

Σύμφωνα με τα νέα σχέδια, το London Euston θα διαθέτει μια τολμηρή γεωμετρική σχεδίαση στην οροφή του που θα επιτρέπει στο φυσικό φως να μπαίνει στο χώρο.

Ο νέος σταθμός θα διαμορφωθεί σε τρία επίπεδα, θα περιλαμβάνει δέκα υπόγειες πλατφόρμες μήκους 450 μέτρων, ενώ στο ισόγειο μήκους 300 θα επιτρέπεται η ελεύθερη κυκλοφορία επιβατών και επισκεπτών. Στον χώρο αυτό θα διαθέτει καταστήματα λιανικής και πρατήρια με εισόδους στα βόρεια, νότια και δυτικά του σταθμού.

Σύμφωνα με τα νέα σχέδια του έργου θα δημιουργηθούν νέα σπίτια, επιχειρήσεις, καταστήματα και δημόσιοι χώροι. Το έργο αναμένεται να δημιουργήσει 3.000 θέσεις εργασίας κατά τη φάση της κατασκευής. Αξίζει, τέλος, να υπογραμμιστεί ότι η εταιρεία δήλωσε ότι ο νέος σταθμός London Euston έχει σχεδιαστεί για να πιστοποιηθεί με BREEAM και βαθμολογία «εξαιρετική».