Τέρνα Ενεργειακή και Nvisionist δημιουργούν το μεγαλύτερο Αιολικό Πάρκο στην Ελλάδα
Τέρνα Ενεργειακή και Nvisionist δημιουργούν το μεγαλύτερο Αιολικό Πάρκο στην Ελλάδα

Τέρνα Ενεργειακή και Nvisionist δημιουργούν το μεγαλύτερο Αιολικό Πάρκο στην Ελλάδα

Το nvbird αποτελεί μια πρωτοπόρο, ολοκληρωμένη λύση που βρίσκεται στην αιχμή της παγκόσμιας τεχνολογίας με εφαρμογή στην Αιολική Ενέργεια και με σημαντικά οφέλη για το περιβάλλον.
RE+D magazine
31.08.2023

Τη συνεργασία της με την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ για την εγκατάσταση του πολυβραβευμένου διεθνώς συστήματος nvbird στο μεγαλύτερο αιολικό πάρκο της χώρας ανακοινώνει η nvisionist.

Το συγκεκριμένο έργο, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, αποτελεί τη ναυαρχίδα των υπό κατασκευή έργων της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, βρίσκεται στην περιοχή της Νότιας Εύβοιας και θα αποτελέσει το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο στην Ελλάδα, με συνολική εγκατεστημένη ισχύ 330 MW και 111 ανεμογεννήτριες, ενώ αναπτύσσεται με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και στο τοπικό οικοσύστημα αξιοποιώντας τις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες περιβαλλοντικής διαχείρισης και προστασίας της βιοποικιλότητας.

Παράλληλα, η εγκατάσταση του καινοτόμου συστήματος ανίχνευσης και παρακολούθησης πτηνών nvbird (Bird Detection & Monitoring System) στο συγκεκριμένο έργο αποτελεί και τη μεγαλύτερη ενιαία εγκατάσταση συστήματος αποτροπής πρόσκρουσης πτηνών σε ανεμογεννήτριες στον κόσμο.

Το nvbird αποτελεί μια πρωτοπόρο, ολοκληρωμένη λύση που βρίσκεται στην αιχμή της παγκόσμιας τεχνολογίας με εφαρμογή στην Αιολική Ενέργεια και με σημαντικά οφέλη για το περιβάλλον, δίνοντας υπεραξία στην Αιολική Ενέργεια. Το nvbird, χρησιμοποιώντας Τεχνητή Νοημοσύνη (“Artificial Intelligence”) και τεχνολογίες Μηχανικής Μάθησης (“Machine Learning”), αποτρέπει τις συγκρούσεις πτηνών με τα πτερύγια ανεμογεννητριών, εκμηδενίζοντας σχεδόν τις εσφαλμένες ακινητοποιήσεις των ανεμογεννητριών, βελτιστοποιεί σημαντικά την παραγωγικότητα τους, ενώ ταυτόχρονα προστατεύει τα σπάνια πτηνά από την πρόσκρουση στις ανεμογεννήτριες.

Η nvisionist είναι μέλος της WindEurope, της ΕΛΕΤΑΕΝ (Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας), όπως επίσης είναι μέλος του ΣΕΠΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας) του ΣΕΒ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών) και της HETiA.