Την κοινοπραξία Mitsubishi Corp - UBS Realty εξαγόρασε η KKR
Την κοινοπραξία Mitsubishi Corp - UBS Realty εξαγόρασε η KKR

Την κοινοπραξία Mitsubishi Corp - UBS Realty εξαγόρασε η KKR

Μπαίνει δυναμικά στο Ιαπωνική κλάδο των ακινήτων.
RE+D magazine
17.03.2022

Η KKR & Co ανακοίνωσε ότι εξαγοράζει τον ιαπωνικό διαχειριστή ακινήτων Mitsubishi Corp-UBS Realty Inc (MC-UBSR) για 230 δισεκατομμύρια γιεν ($1,94 δισ), μπαίνοντας δυναμικά στον τομέα της διαχείρισης ακινήτων της Ιαπωνίας.

Η KKR θα αγοράσει το σχήμα MC-UBSR από τη Mitsubishi Corp και την UBS Asset Management.

Η MC-UBSR ιδρύθηκε το 2000 ως κοινοπραξία μεταξύ των δύο εταιρειών και είναι επί του παρόντος ένας από τους μεγαλύτερους διαχειριστές ακινήτων στην Ιαπωνία με 1,7 τρισεκατομμύρια γιεν σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση.

«Η Ιαπωνία είναι μια από τις πιο σημαντικές και υψηλού όγκου αγορές ακινήτων στον κόσμο και είναι μια αγορά στην οποία έχουμε αφοσιωθεί να επενδύουμε από το 2006», δήλωσε ο Hiro Hirano, Διευθύνων Σύμβουλος της KKR Japan.

Η συμφωνία θα γίνει εξ ολοκλήρου σε μετρητά. Η εξαγορά θα επεκτείνει την παγκόσμια επιχείρηση ακινήτων της KKR ύψους 41 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα 55 δισεκατομμύρια δολάρια.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία έχει 170 ειδικούς επαγγελματίες που διαχειρίζονται δύο εισηγμένες ΑΕΕΑΠ στο Χρηματιστήριο του Τόκιο και συγκεκριμένα τις Japan Metropolitan Fund Investment Corporation ("JMF") και Industrial & Infrastructure Fund Investment Corporation ("IIF").

KKR