Το εμβληματικό κτίριο James R Thompson Center αγόρασε η Google
Το εμβληματικό κτίριο James R Thompson Center αγόρασε η Google

Το εμβληματικό κτίριο James R Thompson Center αγόρασε η Google

Στο κτίριο στεγάζονται οι κεντρικές υπηρεσίες της πολιτείας του Illinois.
Ειρήνη Θεοφανίδου
01.08.2022

Η Google ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να αγοράσει το εμβληματικό κτίριο James R. Thompson Center στο κέντρο του Chicago από το Αμερικανικό κράτος.

Το κτίριο αυτή την χρονική περίοδο στεγάζει τις κεντρικές υπηρεσίες της πολιτείας του Illinois. Το Thompson Centre, σχεδιασμένο από τον Helmut Jahn, είναι ένα σύμβολο του μεταμοντερνισμού που άνοιξε για πρώτη φορά το 1985 ως State of Illinois Center, προτού μετονομαστεί το 1993 σε James R. Thompson Center -προς τιμή του κυβερνήτη James "Big Jim" Thompson (1977-91).

Ο τεχνολογικός γίγαντας σχεδιάζει να μετατρέψει το Thompson Center σε ένα φιλικό προς το περιβάλλον κτίριο γραφείων κατηγορίας Α. Το κόστος για την αγορά του κτιρίου συμφωνήθηκε στα 105 εκατομμύρια δολάρια.

Η Google θα μεταφερθεί στο Thompson Center μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες ανακαίνισης.

Με τη σειρά του, το κράτος θα πληρώσει 75 εκατομμύρια δολάρια για το κτίριο επι της οδού  S. LaSalle St., 115 πρώην κτίριο της BMO Harris Bank.

«Προβλέπουμε την είσοδό μας στο Thompson Center από το 2026», ανέφερε η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωσή της. «Το Thompson Center θα παρέχει στους εργαζόμενους απαράμιλλη πρόσβαση στη δημόσια συγκοινωνία ως το μόνο κτίριο στην πόλη όπου συγκλίνουν έξι γραμμές τρένων L, συνδέοντας εύκολα τη νότια, τη δυτική και τη βόρεια πλευρά του Σικάγο».