Τονωτική "ένεση" για τον τουρισμό από το Ταμείο Ανάκαμψης
Τονωτική "ένεση" για τον τουρισμό από το Ταμείο Ανάκαμψης

Τονωτική "ένεση" για τον τουρισμό από το Ταμείο Ανάκαμψης

Οι καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων δυνητικών δικαιούχων ολοκληρώνονται το Μάρτιο του 2024.
RE+D magazine
16.11.2023

Πάνω από €387 εκατ. ετοιμάζεται να δώσει για τον τουριστικό κλάδο το Ταμείο Ανάκαμψης με σκοπό να πραγματοποιηθούν έργα που θα θέσουν τις βάσεις για τον τουρισμό του αύριο.

Οπως είπε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη σε δικαιούχους, τα έργα που έχουν προγραμματιστεί και υλοποιούνται με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ), διαρθρώνονται σε τέσσερις άξονες:

  •     Στην προώθηση της βιωσιμότητας των προορισμών
  •     Στη διαφοροποίηση και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος
  •     Στην αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης
  •     Και τέλος στην ενίσχυση της προώθησης και προβολής του ελληνικού τουριστικού προϊόντος με νέα προσέγγιση και αξιοποίηση νέων εργαλείων.

Σύμφωνα με την Υπουργό Τουρισμού, αυτοί οι πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης αποτελούν μία μοναδική ευκαιρία για τον ελληνικό τουρισμό που δεν πρόκειται να επαναληφθεί, ενώ με δεδομένο ότι τα χρονοδιαγράμματα της Κομισιόν είναι σφιχτά, τα έργα απευθύνονται σε «όποιον είναι έτοιμος και ώριμος να ενταχθεί και να τα υλοποιήσει».

Οι καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων δυνητικών δικαιούχων ολοκληρώνονται το αργότερο έως το Μάρτιο του 2024 και με ορίζοντα υλοποίησης των έργων μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου του 2025.