Τσέχοι αγοράζουν γη για ανάπτυξη γραφείων στο Βουκουρέστι
Τσέχοι αγοράζουν γη για ανάπτυξη γραφείων στο Βουκουρέστι

Τσέχοι αγοράζουν γη για ανάπτυξη γραφείων στο Βουκουρέστι

Το έργο συνολικού προϋπολογισμού περίπου €60 εκατ. αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2024.
RE+D magazine
01.04.2022

Η Τσέχικη εταιρεία αξιοποίησης ακινήτων PPF Real Estate, η οποία διαχειρίζεται ακίνητα που υπερβαίνουν τα 2 δις ευρώ, απέκτησε ένα οικόπεδο 8.000 τετραγωνικών μέτρων στο δυτικό Βουκουρέστι (περιοχή Orhideea) από τον όμιλο RC Europe, που ανήκει στους Τσέχους επιχειρηματίες Miroslav Hartman και Jan Prokop.

Η αξία της συναλλαγής ξεπερνά τα 10 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με πηγές με τις οποίες επικοινώνησε η ιστοσελίδα Profit.ro. Η PPF Real Estate έχει προγραμματίσει μια συνολική επένδυση περίπου 60 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη ενός έργου κτιρίου γραφείων, το οποίο θα ολοκληρωθεί το 2024, στο χώρο.

Το κτίριο (Arc Office Building) θα έχει δέκα ορόφους και θα βρίσκεται σε μια περιοχή που γίνεται μια από τις σημαντικότερες επιχειρηματικές περιοχές του Βουκουρεστίου. Οι εργασίες για το έργο έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσουν το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Μετά τον θάνατο του εκατομμυριούχου Petr Kellner, ο οποίος έλεγχε τον όμιλο PPF, ο Jiří Tošek, Διευθύνων Σύμβουλος της PPF Real Estate, ανακοίνωσε ότι η αξία των επενδύσεων σε ακίνητα στη Ρουμανία θα μπορούσε να αυξηθεί στα 300-400 εκατ. ευρώ μεσοπρόθεσμα.